Novi Volkswagen Amarok

Adut novega Amaroka znamke VW GV so zagotovo njegova vsestranskost in terenske zmogljivosti. Prestižni pickup, ki so ga razvile ekipe v Avstraliji in Evropi, bodo v prihodnosti proizvajal v Južni Afriki. Leta 2022 bo novi Amarok znamke VW GV doživel premiero in ga bo že mogoče naročiti na prvih trgih.

volkswagen-amarok-1

Tako v Južni Afriki kot v Avstraliji so pickupi način življenja in imajo v njem svoje mesto, da bi ljudje sploh lahko opravljali določene naloge. Ko gre za težke tovore, zahtevne ceste ali razgiban teren, je vsakdo vesel, da ima pickup, na katerega se lahko zanese. Amarok na primer od leta 2011 uporab­ljajo za varstvo živali v Južni Afriki: znamka Volkswagen Gospodarska vozila je partner organizacije Wilderness Foundation Africa (WFA) pri pomembni nalogi zaščite nosorogov. 

Popolnoma novo vozilo z "očitnimi Volkswagnovimi geni"

Dober na pogled, pa še zmore veliko: novi Amarok nima le povsem nove zunanjosti in notranjosti, temveč bo v prihodnje v vozilu še več tehnologije, ki ne bo koristna le, kadar boste vozilo uporabljali kot delovno orodje. "Amarok omogoča tisto, kar se na prvi pogled marsikje zdi nemogoče: uporabnikom olajša življenje, saj jim pomaga pri delu in v vsakdanjem življenju," je prepričan dr. Lars Krause, direktor prodaje in marketinga pri znamki Volkswagen Gospodarska vozila. "Amarok ponuja rešitve, ki našim strankam pomagajo pri doseganju ciljev – še posebej, kadar postane težko." Tretja generacija vozila bo imela v prihodnje bistveno več asistenčnih sistemov in bo kupce prepričala s povezljivostjo. Tako bo novi Amarok z letom 2022 prinesel inovacije, ki v tem segmentu še niso bile na voljo. In seveda ga še vedno ne bodo ustavile neprehodne poti. 


Novi Amarok kot vsestranski model znamke VW GV bo navdušil s svojimi strogimi linijami in celostno podobo. "Markantni sprednji del, predvsem pa X-dizajn, ki se vtisne v spomin, močno pripomoreta k prepoznavnosti novega Amaroka in poudarjata njegove ambicije," je potrdil Albert-Johann Kirzinger, vodja oblikovanja pri znamki Volkswagen Gospodarska vozila. "Zelo jasno smo izrazili moč in zmogljivost novega Amaroka – z očitnimi Volkswagno­vimi geni, tako pri zunanjosti kot v notranjosti." V tem se kaže samozavest modela, ki vizualno navdušuje s širokim sprednjim delom in ki podpira soustvarjalce jutrišnjega dne. 

Amarok znamke VW GV je v serijski proizvodnji od leta 2010. Prestižni pickup so proizvajali v Hannovru, še naprej ga bodo izdelovali v Pachecu v Argentini, v prihodnosti pa bodo najnovejšo različico izdelovali v Silvertonu v Južni Afriki. Več kot 800.000 vozil je v zadnjem desetletju po vsem svetu našlo svoje lastnike in voznike ter rešilo marsikateri izziv na mnogih celinah. 

Na južni polobli se vozilo – ki je bilo doslej kot edino v tako imenovanem B‑segmentu pickupov na voljo z dizelskim motorjem V6 – še naprej uspešno vozi po cestah. V Evropi bo Amarok od konca leta 2022 ponovno mogoče naročiti kot novo vozilo.