Več kot težko pričakovana otvoritev

V začetku letošnjega leta se je v Ljubljani odprl nov in sodobno opremljen Volvo Trucks & Bus Center Ljubljana, katerega otvoritev je bila že več kot nujna, saj dosedanji prostori niso bili več ustrezni, poleg tega pa se tržni delež tovornjakov Volvo v Sloveniji vztrajno povečuje.

Več kot težko pričakovana otvoritev

Lokacija novega Volvo Centra je v novi industrijsko-poslovni coni Zadobrova, kar je dobra izhodiščna pozicija, saj se ta nahaja tik ob avtocesti A1, ki povezuje Ljubljano in Maribor. Poleg novega Volvo centra v Ljubljani so v lanskem letu tudi v Mariboru odprli nov prodajno servisni-center za tovornjake Volvo in Renault, v drugi polovici letošnjega leta pa načrtujejo odprtje kombiniranega prodajno-servisnega centra še v Divači. Volvo Trucks v Sloveniji letošnje leto obeležuje že 18. obletnico obstoja. Uradna prodaja tovornjakov Volvo se je pričela leta 2000. Naslednji dve leti je prodaja potekala s pomočjo privatnih partnerjev, leta 2003 pa so že odprli prvo servisno delavnico v Ljubljani.

Najvišji standardi
Prodajno-servisni center je narejen po najvišjih standardih, površina delavnic meri 1.250 m2, medtem ko se skladišče razprostira na 250 m2. Kot se za tovrstni center spodobi, je ta opremljen s številnimi najsodobnejšimi rešitvami. Mednje spada zmogljiv mostni žerjav, posebno dvigalo za dvig celotnega vozila oziroma, sistem za distribucijo olja, ki samodejno zaznava pretočeno količino in jo tudi posreduje na delovni nalog ter avtonomno AdBlue polnilnico. Poleg tega ima delavnica tudi oddelek za preizkus zavor in ugotavljanje zračnosti v podvozju.

Seveda pa, ker v današnjem času delavnica ne more uspešno opravljati svojega dela brez ustreznih diagnostičnih naprav, imajo na voljo tudi te. Sama delavnica je zasnovana na principu »Drive Through«, kar pomeni, da lahko tovorno vozilo skupaj s prikolico zapelje v delavnico, najsodobnejša dvigala pa omogočajo dvig s prikolico vred. Prednost tovrstnih dvigal je tudi, da si mehanik lahko nastavi ustrezno višino, kar pa pri delu na servisnem kanalu ni možno.

Delavnica je opremljena s petimi vhodi, naenkrat lahko sprejme do 16 vozil, pred njo se nahaja tudi velik parkirnim prostor. V sklopu objekta se nahaja tudi sprejemnica s prostori za voznike in tuši, ter več pisarn s konferenčnimi sobami.

Ob odprtju novega Volvo Trucks & Bus Centra v Ljubljani in o odličnih prodajnih rezultatih podjetja Volvo, d. o. o., Slovenija, pa smo se pogovarjali z direktorjem Dušanom Mavričem.

Intervju in več podatkov o prodajno-servisnem centru Volvo si lahko preberete v januarski številki revije Transport & logistika.

Fotogalerija