V Ajdovščini predstavili novo prikolico UNIVERSAL X-LIGHT

Po premierni predstavitvi pred tremi tedni na sejmu transport logistic v Münchnu, smo imeli tudi v Sloveniji priložnost spoznati in si pobližje ogledati novo prikolico Schmitz Cargobull UNIVERSAL X-LIGHT.

V Ajdovščini predstavili novo prikolico UNIVERSAL X-LIGHT
Za povečanje tovorne zmogljivosti, je bil za novo X-LIGHT prikolico razvit nov koncept tal, v šasijo in karoserijo pa so vgrajene tudi aluminijaste komponente.

Podjetje Schmitz Cargobull iz Mute, je v Ajdovščini slovenskim prevoznikom predstavilo najnovejšo prikolico iz prodajnega programa, ki jo odlikuje nizka masa in odsotnost stranskih letev (v kombinaciji s Power Curtain ponjavo), zaradi katerih je nalaganje enostavnejše in tudi varnejše. Za povečanje tovorne zmogljivosti, je bil za novo X-LIGHT prikolico razvit nov koncept tal, v šasijo in karoserijo pa so vgrajene tudi aluminijaste komponente. Zaradi tega in brez zmanjševanja trdnosti šasije, se je masa neobremenjene prikolice zmanjšala na manj kot 5 ton. V primerjavi s predhodnim modelom je tudi šasija na priklopnem delu prikolice znižana za 30 mm na 150 mm, s tem pa se je povečal razpoložljivi nakladalni prostor znotraj prikolice. Šasija S.CS UNIVERSAL X-LIGHT prikolice ima tudi DIN EN 12642 Code XL certifikat, ki dovoljuje prevoz pijač , prav tako pa je tudi v skladu z Direktivo DC 9.5.

Fotogalerija