Logist leta je Valerija Špacapan Friš - Schenker d.d.

V Portorožu se je v organizaciji Slovenskega logističnega združenja (www.slz.si) zaključil letošnji največji logistični dogodek v regiji - že 7. mednarodni logistični kongres z nazivom Oskrbovalne verige v znanosti in praksi 2019.

Logist leta
Logist leta je Valerija Špacapan Friš - Schenker d.d.

V treh dneh so imeli domači in mednarodni udeleženci priliko spoznati različne dobre prakse ter preizkušene rešitve in modele, ki v praski že delujejo.  

Nagrada Logist leta

Slovensko logistično združenje (SLZ) je na letošnjem Logističnem kongresu podelilo že štirinajsti naziv Logist leta. Za leto 2018 ga je prejela Valerija Špacapan Friš iz podjetja Schenker d. d.

Schenker Slovenija je del globalne mreže, ki je lokalno prisotno na šestih lokacijah. Skupina DB Schenker je vodilni svetovni ponudnik globalnih logističnih storitev - podpirajo industrijo in trgovanje v globalni izmenjavi dobrin s pomočjo železniškega,cestnega, zračnega in pomorskega tovornega prometa po vsem svetu. 

Predsednik Slovenskega logističnega združenja Igor Žula je poudaril, da dobitnica priznanja Logist leta 2018, Valerija Špacapan Friš s svojim delom in rezultati dokazuje, da je logistika več kot le prevoz in skladiščenja blaga. Da je logist več kot le izvajalec logističnih storitev, ampak partner podjetju. Dokazuje, da je oblikovanje novih poslovnih modelov možno in da visoka dodana vrednost na zaposlenega, ki je močno nad slovenskim povprečjem in tudi nad evropskim ni slučaj, predvsem pa ni nedosegljiva. Vendar pa je potrebno veliko vztrajnosti in inovativnosti, predv sem pa zavedanja, da smo stranki na razpolago in ji želimo pomagati pri vseh izzivih.

Celotno reportažo o dogajanju na Logističnem kongresu 2019 si boste lahko prebrali v aprilski številki revije Transport & Logistika, ki izide, 12. aprila.

Naroči se na revijo.

Fotogalerija