Sejem Transport Logistika 2017

Od 9.-12. maja je bil v Münchenu sejem Transport Logistika 2017. Na taj največji svetovni predstavitvi transporta in logistike, so letos množično sodelovali tudi slovenski logisti. V Slovenskem paviljonu hale A4 je bilo 14 podjetij, Luka Koper ter GZS, OZS in Spirit Slovenija. Na samostojnem štandu v hali B2 pa še SŽ-Tovorni promet in SŽ-VIT. Prireditev, ki smo jo obiskali 11. maja je bila tudi letos množično obiskana in zanimiva.

Sejem Transport Logistika 2017

Digitalna revolucija je bila najbolj omenjana tema sejma transport logistic 2017. Med tehnologijami prihodnosti so se na sejmu predstavljali samo-vozeča vozila, telematika, pametni podatki in oblačne storitev.
Na drugi strani je bil pogosto omenjan nacionalni protekcionizem, ki preti mednarodni trgovini. Po Brexitu in protekcionistični retoriki Trumpa je izid francoskih predsedniških volitev umiril napetost in poslal pozitiven signal globalni logistiki kot ključnemu dejavniku v blaginji sodobnega sveta.
Sejem je ponovno odlikovala rekordna udeležba tako 2162 razstavljavcev iz 62 držav, kot tudi 60.700 obiskovalcev iz 123 držav. 

Fotogalerija