Usmerjeni v trajnostni razvoj

Vodilni ponudnik mobilnih storitev, DKV Mobility, je pred kratkim objavil letno poročilo o družbeni odgovornosti, ki si ga lahko prenesete s spletne strani družbe. Poročilo zajema delovanja na področju trgov, okolja, zaposlenih in družbe in je prvič zasnovano na mednarodno priznanem standardu GRI (pobuda za globalno poročanje). Ponudnik mobilnih storitev je prav tako začrtal smer trajnosti za področje strategije in zaposlenih.

DKV
DKV usmerjen v trajnostni razvoj

Razvoj največje mreže polnilnic za električna vozila v Evropi 

Od začetkov Charge4Europe – skupnega podjetja innogy in DKV – DKV Mobility nenehno napreduje pri vzpostavljanju največje evropske mreže polnilnic za električna in hibridna vozila. Trenutno mreža za oskrbo električnih vozil šteje 80.000 polnilnih mest, do konca leta 2020 pa pričakujemo, da bo njihovo število preseglo 120.000 polnilnih mest. Ob javnih polnilnih mestih ponudnik mobilnih storitev ponuja tudi izdelke in storitve za napajanje doma (@home) in v službi (@work).

Močan poudarek na alternativnih gorivih in digitalizaciji 

DKV vsako leto povezuje dodatnih 5.000 bencinskih servisov, pri tem pa daje močan poudarek na servise, ki ponujajo različne vrste goriv, ob konvencionalnih tudi alternativna, kakršno je na primer utekočinjen zemeljski plin. Podjetje se usmerja tudi v digitalizacijo: junija letos je na trg prišel DKV LIVE, obsežen telematski sistem z zmogljivo digitalno platformo. Zasnovan je bil kot podpora prevozniškim podjetjem pri zmanjševanju izpustov CO2 s pomočjo energetsko učinkovite vožnje, gospodarnega upravljanja rezervoarjev in preglednosti v vsej oskrbovalni verigi s pomočjo storitev Track&Trace in Estimated Time of Arrival (ETA). 

Marc Erkens imenovan za novega vodjo trajnosti in nove mobilnosti 

Družba DKV je odločena nadaljevati trajnostni razvoj znotraj organizacije. 1. septembra 2020 bo Marc Erkens zasedel mesto vodje trajnosti in nove mobilnosti. Skupaj z upravo bo se bo zavzemal za trajnost navznoter in navzven in za nadaljevanje zaveze družbe, da bo "Lead in Green" – vodilni ponudnik trajnostnih storitev v svoji panogi.

 

Podrobnejše informacije o DKV-jevi trajnostni usmerjenosti so na voljo na povezavi: https://www.dkv-mobility.com/de/lead-in-green/ 

Kontakt podjetja:

DKV Euro Service, storitve, d.o.o.
CKZ 135 c
8270 Krško
Telefonska številka: +386 7 49055-52
Telefaks: +386 7 49055-53
info-vtsb@dkv-euroservice.com