Ura za povezovanje s tovornjakom

Scania je prevzela vodilno vlogo na področju tehnologije, ki omogoča spremljanje statusa našega tovornjaka na daljavo in to kar na našem zapestju.

Novice arhiv

Trenutno naraščajoči svetovni trend se fokusira na modo in visoko tehnologijo, zato so pri podjetju Scania razvili pametno ročno uro, ki komunicira s tovornjaki.

Ura se imenuje Scania Watch in je preprosta naprava za zbiranje spreminjajočih se podatkov o tovornjaku. Tako lahko preko ure spremljamo porabo goriva, vozno učinkovitost, povprečno hitrost, prav tako pa lahko sprejemamo e-sporočila, SMS-e in obvestila o klicih.

Scania je razvila uro skupaj s podjetjem Sony Mobile in se zaveda, da je uporaba takšne tehnologije trenutno še v povojih, saj je ozaveščenost na trgu majhna. Vodja projekta navaja, da so želeli razviti tehnologijo, ki resnično služi kot prijatelj vozniku in ga povezuje z njegovim tovornjakom. Prva različica ure je omejena v nakladi 999 kosov in se imenuje Black Griffin. Scania bo še naprej razvijala pametno uro, izboljšane in dodane funkcije pa bo možno namestiti preko programske opreme.