Tukaj je - novi MAN!

Pri MAN Truck & Bus so prvič po 20 letih predstavili popolnoma na novo razvito generacijo tovornjakov, ki je usmerjena v spreminjajoče se zahteve transportne industrije. Ta obenem postavlja nove standarde na področju asistenčnih sistemov, usmerjenosti k vozniku in digitalne povezljivosti.

Novi MAN

Nova generacija tovornjakov MAN Truck & Bus prestavlja iz področja proizvajalca vozil na področje ponudnika inteligentnih in trajnostnih transportnih rešitev. Z do osem odstotkov nižjo porabo goriva pripomore nova generacija tovornjakov tudi k občutnemu znižanje CO2 emisij. Na novo razvit sistem za pomoč pri zavijanju (nadzor mrtvega kota) pomaga preprečiti nastanek nesreče v mestnem prometu in to štiri leta pred zakonsko predpisano uvedbo. Pomočnik za menjavo voznega pasu opozori voznika na vozila na sosednjih voznih pasovih. Pri MAN-u so v razvoj nove generacije tovornjakov že od začetka dalje vključil kupce in voznike, in s tem so njihove zahteve postale del novega vozila.Armaturna plošča je pri novi TG seriji obrnjena proti vozniku. 

Sopotnikov sedež Vario je možno obrniti.

Voznik se po osnovnih menijih premika z veliko vrtljivo ročico SmartSelect.

Velik kot odpiranja vrat (89 stopinj) in raven stopničast vstopa sta značilnosti nove serije TG.


Krmilna plošča MAN EasyControl je nameščena na notranji strani voznikovih vrat, tako da se lahko pomembne funkcije vozila upravljajo brez da bi vstopili v vozilo.

Pri novi generaciji vozil so ogledala razporedili tako, da ima voznik optimalno vidno polje tudi na desnem boku.

Žarometi z integriranimi dnevnimi lučmi in smernimi utripalkami poudarjajo novo zasnovo.

Smerne utripalke v LED tehnologiji pri novi seriji MAN TG niso samo funkcionalne, temveč presenetijo tudi s svojim dizajnom.  

Fotogalerija