Trideset električnih tovornjakov za Coca Colo

Coca-Cola Europacific Partners je prevzela prvih pet od skupno 30 naročenih električnih tovornjakov Renault Trucks E-Tech, ki jih bodo uporabljali za dostavo blaga strankam v Belgiji.

Renault Trucks E-Tech Coca Cola
Renault Trucks E-Tech Coca Cola | Foto: Renault Trucks

Prvih pet električnih tovornjakov Renault Trucks E-Tech D in D Wide je bilo dostavljenih v Antwerpen, ostali naročeni tovornjaki pa bodo v naslednjih mesecih prispeli v proizvodne in distribucijske obrate belgijske Coca-Cole v Gentu in Chaudfontainu. Čeprav uradna izjava ni navedla podrobnosti, je Renault Trucks poudaril, da je Coca-Cola izbrala konfiguracijo z dosegom 200 kilometrov, kar je več kot dovolj za večino dostavnih poti podjetja (s povprečjem približno 150 kilometrov na dan).

Za vsako tovorno vozilo je zagotovljena spremljajoča polnilna postaja za nočno polnjenje, ki se v celoti napaja iz obnovljivih virov energije. Belgijska Coca-Cola prek partnerstva s francoskim proizvajalcem elektrificira petino svoje obstoječe flote in ima trenutno v lasti največjo floto baterijskih električnih tovornjakov v Belgiji.