Tovornjak za intenzivno nego

Na šasiji Scania P320 je bil izdelan specialni tovornjak za prevoz pacientov, ki potrebujejo intenzivno nego. Vozilo je bilo izdelano po željah nizozemskega naročnika GGD Zuid-Limburg.

Scania P intenzivna nega
Scania P intenzivna nega | Foto: Miesen

Razvoj tega najsodobnejšega specialnega reševalnega vozila je prilagojen ekstremnim zahtevam bolnikov na intenzivni negi. Zato tako oprema kot spremljajoča medicinska oprema daleč presega tisto iz običajnega reševalnega vozila. V bolniškem prostoru so priključki za vse kompleksne medicinske in tehnične naprave. Poseben poudarek je na oblikovanju ergonomskih delovnih pogojev in varne namestitve opreme za izvajanje intenzivnih zdravstvenih posegov med transportom.

Scania P intenzivna nega

Koncept nadgradnje je pripravljen za prevoz intenzivne postelje Starmed Heavystar. Dodatno varnost poleg pripadajočih talnih pritrdilnih elementov zagotavljajo pogreznjeni vgradni nosilci pasov v talni skupini. Intenzivne bolnike je mogoče varno in udobno naložiti in razložiti prek dvižne hidravlične ploščadi na zadnjem delu vozila.

Scania P intenzivna nega

Za najboljšo možno zaščito in večjo varnost ima to specialno vozilo vgrajen optični specialni signalni sistem. Številne LED svetilke spredaj in zadaj poskrbijo za najboljšo zaznavo tudi v slabši vidljivosti.

Scania P intenzivna nega

Fotogalerija