Tovornjak, ki ga ni mogoče spregledati

Pri Helli so tovornjak MAN TGX opremili z žarometi, delovnimi luči in pomožnimi svetili ter z opozorilnimi lučmi in dodatki. Z njim bodo v letu 2019 obiskovali različne sejme.

Tovornjak, ki ga ni mogoče spregledati
Vrhunec so LED svetila iz serije Shapeline, ki dajejo tovornjaku edinstven videz.

Voznikova kabina je rumene barve, ki je prepoznavna barva blagovne znamke Hella, modri odtenki pa označujejo nameščene posamezne žaromete. Vrhunec so LED svetila iz serije Shapeline, ki dajejo tovornjaku edinstven videz. Z modularno serijo žarnic je možno sestaviti različne oblike. Za ta namen sta na voljo dve različici - Tech in Style. Osvetlitev tovornjaka je v celoti izvedena z različico Style. Na zadnji strani se nahajajo zadnji žarometi luči, vzvratne luči in zadnje meglenke. V ta namen je nameščenih skupno šest modulov.


Poleg Shapelinea so za dopolnitev modela uporabili tudi druge Hella izdelki. Na zadnji steni kabine so namestili delovno luč "Q90 compact LED" iz serije Thermo Pro, ki zahvaljujoč večplastnemu reflektorju tudi homogeno osvetljuje neposredno bližino. To omogoča varno in učinkovito delo tudi ponoči. Na zadnji strani voznikove kabine so namestili delovno luč "Flatbeam 1000 LED" z osvetlitvijo, ki zagotavlja svetlobo v delovni prostor za potrebe priklopa ali odklopa polpriklopnika.

Štiri pomožne svetilke "Luminator LED" druge generacije z najsodobnejšo LED tehnologijo na strešnem nosilcu združujejo tako dolge luči kot pozicijske luči. Poleg tega sta nameščeni dve opozorilni lučki K-LED Blizzard, katerih signal dvojne bliskavice (360 ° kot pokrivanja) opozarja ostale udeležence v prometu na prisotnost vozila. Dodatna svetilka Rallye 3003 LED prikazuje nezamenljivo pozicijsko luč na sprednjem delu tovornjaka. 

Fotogalerija