Je avtomobil zaklenjen in so luči ugasnjene?

Sproščen poletni dopust se prične že s prijetno vožnjo do izbrane destinacije. Navigacijska naprava in pametni telefon sta za mnoge dopustnike nepogrešljiva – z njima na cilj prispejo varno in brez neprijetnih presenečenj. Kdor ne uporablja le enega ali drugega, pač pa kar oba skupaj, se lahko veseli še dodatnih prednosti. Ključne so pri tem Volkswagnove storitve Car-Net. V nadaljevanju smo zbrali pet nasvetov, ki bodo pametnim voznikom avtomobilov pomagali, da bo vožnja do poletne počitniške destinacije

Je avtomobil zaklenjen in so luči ugasnjene?
S Volkswagnovimi storitvami Car-Net Guide & Inform tako lahko dopustniki načrtujejo svojo pot že doma in podatke nato preprosto pošljejo neposredno v vozilo.

1. Načrtujte poti doma in jih pošljite neposredno v svoj avto.
Severno morje ali Azurna obala, picerija v Riminiju, za katero vam je povedal prijatelj, ali planinska koča v Alpah – številni vozniki že vnaprej na svojem računalniku ali tablici poiščejo pot do izbranega cilja, pa tudi informacije o možnostih za kosilo ali večerjo. Pri tem jim najdenih naslovov pozneje ni treba vnesti še v navigacijski sistem. Delovanje računalnika, pametnega telefona in infotainment sistema je namreč zaradi inteligentnih povezljivostnih rešitev vse bolj prepleteno. S Volkswagnovimi storitvami Car-Net Guide & Inform tako lahko dopustniki načrtujejo svojo pot že doma in podatke nato preprosto pošljejo neposredno v vozilo.

2. Zagotovite si preprosto iskanje bencinskih servisov z ugodnimi cenami goriva ali prostih parkirnih mest.
Pot ni vedno pomembnejša od cilja. Kdor že odšteva minute do prihoda na cilj, si ne želi podaljšati potovanja z iskanjem bencinskega servisa z ugodnimi cenami goriva ali z iskanjem prostega parkirnega mesta. Storitve Car-Net Guide & Inform vam pri vključeni navigaciji na zaslonu infotainment sistema lahko prikažejo ne le najbližjo parkirno hišo, pač pa (glede na lokalno razpoložljive informacije) tudi število prostih parkirnih mest in cene parkiranja. Poleg tega po želji poiščejo pot do najbližjega bencinskega servisa in vas ob tem seznanijo tudi s cenami goriva, tako da se lahko že v avtomobilu odločite, ali se boste ustavili in natočili gorivo ali ne.

3. Ali je strešno okno še odprto? Vprašajte kar aplikacijo Car-Net. 
Je avtomobil zaklenjen in so luči ugasnjene? Le kdo si še ni kdaj zastavil tega vprašanja, potem ko je ravno zadovoljen prišel do restavracije? Pametnim dopustnikom, ki uporabljajo storitve Car-Net Security & Service, se ni treba kar takoj obrniti in se vrniti do avtomobila, saj lahko namesto tega odprejo aplikacijo Car-Net in kar tam preverijo, ali so vsa vrata zaklenjena in ali so luči ugasnjene.

4. Kje je že parkiran avto? Car-Net pozna pot.
Kdor odkriva nove kraje, si ne zapomni vedno takoj vseh poti. A to še ne pomeni, da bo pri iskanju parkiranega avtomobila najverjetneje zašel v slepo ulico. S storitvami Security & Service lahko aplikacija Car-Net prikliče trenutno parkirno lokacijo vozila in vas tako spravi iz zadrege. Lokacijo in pot prikaže, tudi če ju predhodno niste shranili.

5. Uživajte v idealni temperaturi – že od prve sekunde potovanja naprej.
Poleti, ko sije sonce, je dopust pravi užitek. A le, če zaradi ustrezne temperature v avtu lahko ohranite "hladno glavo". To je še toliko lažje, če klimatska naprava opravi svojo nalogo, že preden sedete za volan. S storitvami Car-Net lahko vozniki električnih in hibridnih vozil nastavijo idealno temperaturo že pred pričetkom vožnje – na računalniku ali prenosni napravi.

6. Car-Net – pametna izbira za sproščeno vožnjo na poletni dopust
S Volkswagnovimi storitvami Car-Net, ki med drugim vključujejo prometne informacije v realnem času in funkcije za oddaljeni dostop prek aplikacije Car-Net, je potovanje do počitniške destinacije kar se da prijetno. Pri tem lahko z različnimi paketi storitev Guide & Inform ter Security & Service obseg funkcij individualno prilagodite svojim potrebam. Nadaljnje informacije o ponudbi. Car-Net so na voljo na naslednjem naslovu: povezava.

Fotogalerija