To boste v vozilih videli prvič

S prvo ukrivljeno armaturno ploščo na svetu, Bosch odpira novo dimenzijo v kabinah vozil, obenem pa jo tudi ponuja v množično proizvodnjo. Prva tovrstna armaturna plošča bo nameščena v novem vozilu VW Touareg kot "Innovision Cockpit".

To boste v vozilu videli prvič
Vsa vsebina je prikazana na armaturni plošči z diagonalo zaslona 31 centimetrov (12,3 palca). Inteligenten nadzorni sistem, ki je neviden za voznika pa zagotavlja, da voznik vedno vidi natančno vsebino zaslona, ki jo želi videti na zaslonu.

To pomeni, da bo Volkswagen zamenjal analogno tehnologijo prikaza za volanom s prosto nastavljivim visoko ločljivostnjim ukrivljenim prikazom. Kar bo voznik želi videti na zaslonu, to bo imel prikazano. Sistem prikazuje navigacijske zemljevide, podatke o vozilu ali stanje sistemov pomoči. Zaslon vozniku ponuja dober kontrast in jasen prikaz informacij, tako pri sončni svetlobi kot v temi. 

Merilnik hitrosti, navigacijski zemljevidi in telefonski  imenik
Vsa vsebina je prikazana na armaturni plošči z diagonalo zaslona 31 centimetrov (12,3 palca). Inteligenten nadzorni sistem, ki je neviden za voznika pa zagotavlja, da voznik vedno vidi natančno vsebino zaslona, ki jo želi videti na zaslonu. Na primer lahko izbira med podrobnimi podatki o trenutnem potovanju, zemljevidu navigacije, telefonskih stikih. Vsak del informacij je lahko prikazan na celotnem zaslonu ali v kombinaciji z drugo vsebino. 

Tako lahko vsakdo, ki hoče prikazati navigacijsko karto in seznam telefonov, poleg tradicionalnega merilnika hitrosti, to naredi enostavno in prikladno, tako, da jih izbere s pomočjo večfunkcijskih tipk na volanu ali zaslonom na dotik na infotainment sistemu. V navigacijskem zemljevidu je mogoče karto povečati neposredno na armaturni plošči, kar je še ena nova značilnost, ki bo prvenstveno prikazana pri Touaregu.

Fotogalerija