TGE bo dobil novo armaturo

MAN-ov dostavnik TGE bo prihodnje leto deležen posodobitve, v sklopu prenove bo prejel novo armaturno ploščo, z izboljšano ergonomijo ter novimi LCD zasloni.

MAN TGE nova armatura
MAN TGE nova armatura | Foto: MAN Truck & Bus

Uspešen dostavnik znamke MAN TGE bo deležen celovite nadgradnje modela. Posledično bo postavil nove standarde glede varnosti in udobja voznika v segmentu kombijev. Iz tega razloga je dobil ime "Next Level". MAN TGE bo deležen daleč največjega paketa tehničnih inovacij v svoji še vedno mladi zgodovini, saj bodo maja 2024 s proizvodne linije zapeljali prvi modeli MAN TGE Next Level.

MAN TGE nova armatura

Glavni poudarek pri udobju bo na novi armaturni plošči z digitalnima zaslonoma. MAN Media Van sestavlja 10,4-palčni zaslon s standardnimi funkcijami DAB+, MAN Connect, App Connect in MAN SmartLink za integracijo pametnega telefona. Nadaljnje nadgradnje bodo vključevale MAN Media Van Navigation in MAN Media Van Navigation Business, ki imata poleg navigacijske funkcije še dodatne funkcije, kot so glasovno upravljanje, spletni radio, pretakanje medijev in integracija Alexe. Različica Business ima tudi še večji zaslon z diagonalo 12,9 palcev.

MAN TGE nova armatura

Drugi poudarki na armaturni plošči vključujejo preoblikovan ergonomski večfunkcijski volan z integrirano prestavno ročico na volanskem drogu (za samodejne menjalnike), elektronsko parkirno zavoro in funkcijo Keyless Go. Ti novi elementi naredijo vsakdanje življenje za voznika učinkovitejše in prijetnejše. K temu prispevajo tudi držala za skodelice, predali za shranjevanje in predal za mobilni telefon s funkcijo indukcijskega polnjenja.

MAN TGE nova armatura

Poleg tega bo MAN TGE Next Level s spremembo prejel novo generacijo krmilnih enot, senzorjev in kamer. V istem koraku je bila elektronska arhitektura temeljito prenovljena. To bo omogočilo nadaljnji razvoj na področju asistenčnih in varnostnih sistemov: v TGE-ju Next Level bodo na voljo popolnoma novi in dodatno izboljšani asistenčni sistemi. S temi novostmi bo dostavnik povečal varnost tako potnikov kot drugih udeležencev v prometu, saj bodo nekateri asistenčni sistemi prvič del serijske opreme, vključno s prepoznavo prometnih znakov, sistemom aktivnega ohranjanja vozila znotraj voznega pasu, zaznavanjem utrujenosti in asistentom za parkiranje. 

Fotogalerija