Ste ga morda opazili?

Prašne ceste v puščavi, gorski prelazi, umazane poljske ceste in gladke lokalne ceste. Tako nekako bi lahko opisali poti, po katerih se od 9. novembra lani vozi novi transporter v sklopu predstavitvenega projekta Crafter2Craftsmen.

Ste ga morda opazili?

Potem, ko so z njim na poti že štiri mesece, so obiskali več kot 30 držav, v sredini marca pa se bo v sklopu začetka prodaje vrnil v Hannover. Pred njim je še nekaj več kot 12.000 kilometrov. Do sedaj so s transporterjem že prevozili več kot 30.000 kilometrov. Za predstavitveno turnejo so pri Volkswagnu izbrali različico s 130 kW/170 KM in Bi-turbo dizelskim motorjem s šeststopenjskim ročnim menjalnikom ter prednjim pogonom. Pogon na vsa štiri kolesa bo na voljo proti koncu leta 2016. Poleg tega je transporter opremljen s številnimi asistenčnimi sistemi, kot so sistem za samostojno parkiranje, avtomatski tempomat, sistemom Trailer Assist. Pri tem mora voznik nadzorovati le stopalki za plin in zavoro. Pri tem crafter sam nadzira smer v katero krmili prikolico.

Ob vračanju v Nemčijo se bo transporter ustavil v škotskem proizvodnem obratu dud, v tovarni tepihov v Istanbuli, proizvodnem obratu sekir na Finskem in za konec še v proizvodnem obratu kave v Hannovru. 

Fotogalerija