Samovozeči avtobus po samo dveh urah vožnje udeležen v nesreči

Za nesrečo, ki se je zgodila med avtonomno vozečim avtobusom in tovornjakom, naj bi bil kriv voznik tovornjaka. Po pričevanjih očividcev, bi se nesreči lahko izognili, če bi avtobus le zapeljal nekoliko vzvratno.

Po samo dveh urah vožnje udeležen v nesreči

Po manj kot 2 urah se je vožnja avtonomnega avtobusa končala z nesrečo. Avtobus se je odpravil na premierno vožnjo v tako imenovanem Innovation District predelu Las Vegasa, vse skupaj pa so skrbno posnele kamere. Dogodek, ki so obeležile tudi številne znane osebnost, pa je kmalu pritegnil še večjo medijsko pozornost, saj je bil avtobus po približno dveh urah vožnje udeležen v prometni nesreči s tovornjakom. Poškodovanih v prometni nesreči na srečo ni bilo.

Jenny Wong, eden izmed potnikov na avtobusu, je za lokalno medijsko postajo dejal, da je videl bližajočo nesrečo, vendar žal ni mogel ničesar storiti: »Avtobus je samo stal pri miru. Če bi se premaknil vzvratno, bi se nesreči lahko izognili.«

Predstavnik policije, je po ogledu nesreče dejal: »Avtobus je storil, kar mora v tovrstnem primeru storiti. Njegovi senzorji so zaznali bližajočo se oviro, zato je avtobus obstal.«

Avtobus lahko sprejme osem potnikov, ima nadzornika vožnje in zaslon, vendar nima ne volana, niti zavornega pedala. Razvilo ga je francosko podjetje Navya, pri svoji vožnji pa uporablja GPS, senzorje bližine in ostalo tehnologijo, ki mu omogoča vožnjo do hitrosti 25 kilometrov na uro.