Rekordna prodaja Mercedesa

Podjetje Autocommerce, generalni uvoznik tovornih vozil Daimler Truck AG v Sloveniji, je dosegel svoj prodajni rekord. V letu 2023, natančneje je do dne 29.11.2023, prodal 505 tovornih vozil Mercedes-Benz, kar je največje število prodanih tovornih vozil v zgodovini poslovanja družbe doslej.

Mercedes-Benz tovornjaki
Mercedes-Benz tovornjaki | Foto: Daimler Truck

S tem je Mercedes prevzel vodilni tržni delež (trenutno z 22,2 odstotki). Tovorna vozila Mercedes-Benz so namenjena različnim segmentom prevozništva, od distribucije do gradbeništva, od logistike do mednarodnega transporta in javnega sektorja. Z napredno tehnologijo, varnostjo, udobjem in ekonomičnostjo zagotavljajo rešitev za vsako potrebo.

Med 505 prodanimi vozili je prevladoval model Actros, ki je bil prodan v 266 primerkih, sledil mu je model Arocs s 167 prodanimi vozili. Preostalih 72 vozil je bilo razdeljenih med modele Atego, Econic in Unimog. Model Actros L, ki predstavlja paradnega konja Mercedes-Benz Trucks ponudbe, je v letu 2023, po izboru bralcev naše revije ter revije Mehanik in voznik, osvojil tudi naziv Slovenski tovornjak leta 2023.

Gospodarsko vozilo leta 2023

Rasto OderlapDružba Autocommerce je ponosna na svoj prodajni uspeh in se zahvaljuje vsem svojim strankam za zaupanje. »Gonilna sila za nas je zagotoviti našim strankam najboljšo možno podporo pri njihovem delu. Ponujamo prava vozila in storitve zanje in skrbimo za brezhibno vzdrževanje. Prepričani smo, da je odličen rezultat posledica kakovosti in zanesljivosti tovornih vozil Mercedes-Benz, ki svojo obljubo znamke 'Trucks you can trust' uresničujejo pri svojem vsakodnevnem delu. Dodatno k uspešnemu poslovanju pomembno prispeva tudi odlična prodajna in poprodajna ekipa, servisna mreža z visoko motiviranimi in usposobljenimi zaposlenimi ter razpoložljivost nadomestnih delov.« Rasto Oderlap, direktor podjetja Autocommerce.

Za naslednje leto v podjetju napovedujejo nadaljnjo krepitev vodilnega položaja na trgu in prve prodaje električnih gospodarskih vozil Mercedes-Benz.