Redni tedenski morski prevozi iz Evrope v Izrael

GEFCO Adria, hčerinsko podjetje skupine GEFCO, ki je vodilni evropski strokovnjak v avtomobilski logistiki in svetovni strokovnjak za muldimodalne rešitve v oskrbovalni verigi, organizira prevoze rednih tedenskih LCL (Less than Container Load) pošiljk, vseh vrst paletnega tovora, iz evropskih držav v Izrael, preko pristanišča v Kopru.

Redni tedenski morski prevozi iz Evrope v Izrael
V okviru ustvarjene transportne sheme, se tovor pošiljateljev iz cele Evrope zbira v skladišču GEFCO Adria v Ljubljani, nato pa se prek koprskega pristanišča prevaža v Izrael.

GEFCO Adria že nekaj let izvaja storitev pošiljanja LCL tovora v Izrael za enega svojih ključnih kupcev - vodilnega svetovnega proizvajalca kozmetičnih izdelkov. Z okrepljenim strokovnim znanjem in vzpostavitvijo varnih položajev v tem segmentu, se GEFCO Adria zdaj odpira širšemu krogu kupcev, ne le podjetjem iz Slovenije in Hrvaške. V okviru ustvarjene transportne sheme, se tovor pošiljateljev iz cele Evrope zbira v skladišču GEFCO Adria v Ljubljani, nato pa se prek koprskega pristanišča prevaža v Izrael. LCL pošiljke transportirajo vsako soboto, v Izrael pa prispejo v 9 dneh. V Izrael so že bili dostavljeni prvi zabojniki, predvidene pa so že nove pošiljke tovora iz Nemčije, Baltika, Poljske, Češke, Madžarske in Slovaške. “Prevoz LCL tovora je preizkušen način stroškovno učinkovite dostave tovora po morju, saj ta rešitev temelji na konsolidaciji tovora več kupcev v eno pošiljko. Logistični operater mora imeti dobro razvito mrežo kupcev in dobaviteljev, da lahko zagotavlja obseg z ene strani ter zmogljivost in cene z druge strani. Vesela sem, da lahko, zahvaljujoč mednarodni mreži GEFCA, rešitev prevoza prek koprskega pristanišča promoviramo kupcem v vseh državah zahodne, srednje in vzhodne Evrope,« je dejala Olga Danyliuk, generalna direktorica GEFCO Adria.