V neposredni bližini ljubljanskega letališča odprli iLogistični center

Po enajstih mesecih gradnje je podjetje cargo-partner ob slovesnem odprtju iLogističnega centra v bližini ljubljanskega letališča pripravilo dogodek s svečano večerjo. Novi iLogistični center je največji logistični kompleks v celotni skupini cargo-partner.

cargo-partner
cargo-partner slovesno odprl iLogistični center v neposredni bližini ljubljanskega letališča

V četrtek, 12. septembra, je podjetje cargo-partner uradno odprlo iLogistični center Ljubljana z dogodkom, na katerega so povabili več kot 300 gostov. iLogistični center, ki se nahaja v neposredni bližini ljubljanskega letališča, so začeli uporabljati že avgusta. Po enem mesecu uspešnega delovanja so otvoritveni dogodek izkoristili tudi kot priložnost za zahvalo odgovorni projektni skupini, ključnim strankam in partnerjem v regiji, ter skupaj z njimi proslavili uspeh.

Uradno odprtje iLogistični center.

Večer se je pričel s kratkimi nagovori generalnega direktorja skupine cargo-partner Stefana Krauterja, generalnega direktorja podjetja v Sloveniji Viktorja Kastelica, avstrijske veleposlanice v Sloveniji, njene ekselence mag. Sigrid Berka in podpredsednice vlade ter ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek. Za tem je g. Kastelic na oder povabil projektno skupino za iLogistični Center in se jim zahvalil za uspešno gradnjo in izvedbo. V nadaljevanju je slavnostno večerjo spremljal dinamičen “light show”, živa glasba, ki jo je izvedla jazz skupina "Perpetuum Jazzile", ter atraktiven plesni show z rekviziti, pod okriljem priznanega slovenskega koreografa Mihe Krušiča.

Iz leve proti desni: generalni direktor skupine cargo-partner, Stefan Krauter; avstrijska veleposlanica v Sloveniji, Sigrid Berka;  ministrica za infrastrukturo, Alenka Bratusek in generalni direktor podjetja cargo-partner v Sloveniji Viktor Kastelic.

Viktor Kastelic, generalni direktor podjetja cargo-partner v Sloveniji, je odločitev za naložbo v višini 28 milijonov evrov pojasnil na takole: „Naš cilj je izkoristiti to strateško pomembno vozlišče v središču Evrope z najsodobnejšim logističnim kompleksom in pod en streho združiti sedež in prostore iz več lokacij v Ljubljani. V projekt smo vložili veliko truda, saj želimo ponuditi najboljše delovne pogoje, biti odličen delodajalec za naše osebje in najboljši partner za naše stranke! "

Stefan Krauter, generalni direktor skupine cargo-partner, je izrazil svoje navdušenje nad pravočasnim zaključkom projekta in vse večjo prisotnostjo podjetja v Sloveniji: " S svojo ugodno geostrateško lego Slovenija predstavlja naravno povezavo med srednjo in jugovzhodno Evropo. Poleg tega sta pristanišči Koper in Trst pomembni povezovalni točki med Azijo in Sredozemljem. Ta velika naložba bo utrdila našo razvejano mrežo, potrdila naše dolgoletne izkušnje v Srednji in Vzhodni Evropi ter zagotovila idealno osnovo za našo nadaljnjo rast. "

Avstrijska veleposlanica v Sloveniji, njena ekscelenca mag. Sigrid Berka je poudarila pomen naložbe za razvoj regije in pohvalila prispevek podjetja cargo-partner k prepoznavnosti Slovenije kot uspešnega evropskega logističnega vozlišča in k ustvarjanju sodobnega in privlačnega delovnega okolja.

Projekt gradnje je nastal v sodelovanju z arhitekti Protim Ržišnik Perc. Kljub zahtevnosti in velikosti objekta je bil končan v enajstih mesecih. V avgustu 2019 so se vse cargo-partner pisarne in skladišča v Ljubljani, vključno s slovenskim sedežem podjetja, preselili v nove prostore, medtem ko je koprska pisarna ostala v Serminu.


O skladiščnem objektu

S skupno skladiščno površino 25.000 m²,je iLogistični center Ljubljana eden večjih skladiščnih kompleksov v državi. Skladišče ima 44 nakladalnih vrat za tovornjake in več kot 20.000 paletnih mest. Objekt ima 6.000 m² namenjenih skladiščenju na poličnih regalih in storitvam dodane vrednosti, ter 5.000 m² prostora, namenjenega hitremu pretovoru ter skladiščenju blaga izrednih dimenzij. Poleg tega je ob sedanjem skladišču možna kasnejša dograditev dodatnih skladiščnih kapacitet v velikosti 8.500 m².

Center omogoča skladiščenje v temperaturno nadzorovanih pogojih in izpolnjuje zahteve za skladiščenje in manipuliranje najbolj zahtevnega blaga, kot so zdravila in medicinski pripomočki, ter avtomobilska in visokotehnološka oprema. V visoko-regalnem predelu je vzpostavljena kombinacija indukcijsko vodenega, ozko-regalnega ter standardnega široko-regalnega sistema. V skladišču se skladno s TAPA standardom upošteva strog nadzor dostopa.

Z dolgoletnimi izkušnjami in sodobno opremo podjetje omogoča kakovostno opravljanje vseh vrst logističnih storitev, kot so kratkotrajno in dolgotrajno skladiščenje, zbiranje in pakiranje pošiljk, označevanje, hitri pretovor, konsolidacija, komisioniranje, večkanalna distribucija in celovita oskrba spletnih trgovin (eFulfillment).


O poslovni stavbi

Poslovna stavba ima 4.000 m² pisarniških prostorov v štirih etažah v energetsko visoko učinkoviti zgradbi z integrirano pametno tehnologijo. V drugem in tretjem nadstropju se nahajajo poslovni prostori podjetja cargo-partner, postori v prvem nadstropju so namenjeni zunanjim najemnikom, ki si želijo izkoristiti prednosti dobre lokacije v sodobnem okolju. V pritličju se nahaja recepcija, skupne sejne sobe, poslovne prostore za najemnike ter prostor za rekreacijo za zaposlene v podjetju cargo-partner.

Viktor Kastelic, generalni direktor podjetja cargo-partner v Sloveniji, odziv zaposlenih na nov objekt komentira takole: »Naše pisarniško okolje s svojim odprtim in modernim dizajnom ponuja različne neformalne kotičke za sproščeno druženje zaposlenih. Poleg tega kotički za druženje ob kavi, terasa in balkoni zagotavljajo dodatne prostore za sprostitev in ustvarjalno komunikacijo. Naše osebje je novo delovno okolje pozdravilo z velikim navdušenjem, kar me še posebej veseli. "

Tako kot skladišče tudi poslovni prostori sledijo sodobnim trendom: poleg atraktivnih pisarn, velikih steklenih površin in teras s čudovitim razgledom na Kamniško-Savinjske Alpe na eni strani in na letališče na drugi, je posebnost tudi zelena stena v avli. Zaposlenim je, poleg številnih dinamičnih kotičkov za sprostitev in druženje ter veliko sodobno opremljeno kuhinjo z jedilnico za 50 oseb, na voljo tudi prostor za rekreacijo (fitness). Poleg tega je v stavbi integriran sistem samodejnega uravnavanja luči, pametnega uravnavanja klimatskih naprav ter nadzorovanega dostopa do notranjih prostorov. Pred poslovno stavbo je urejena polnilnica za električne avtomobile.


Strateška širitev svetovnih logističnih zmogljivosti

Podjetje cargo-partner je v Sloveniji prisotno od leta 1996, trenutno pa ima v državi preko 100 zaposlenih. Z iLogističnim centrom v Ljubljani podjetje v prvem letu ustvarja 30 novih delovnih mest in pomembno prispeva h gospodarskemu razvoju širše regije. Leta 2018 je agencija SPIRIT Slovenija podjetje cargo-partner razglasila za enega izmed štirih najboljših tujih vlagateljev terprojektu izgradnje novega logističnega centra podelila nagrado Invest Slovenia FDI Award v kategoriji “Logistični center/vozlišče”.

V zadnjih letih je skupina cargo-partner veliko vlagala v širitev svojih logističnih zmogljivosti po vsem svetu. Poleg projekta v bližini ljubljanskega letališča, so najnovejše naložbe še novi iLogistični centri v v Sofiji, na Dunaju in v Pragi, pa tudi širitev iLogističnega centra v Dunajski Stredi na Slovaškem.

Fotogalerija