Produkcija sprinterja v polnem zagonu

Rekordno povpraševanje po Mercedes-Benzovem sprinterju je poskrbelo, da je proizvodnja v Ludwigsfeldu v polnem zagonu. V letošnjem letu je iz tekočih trakov omenjene tovarne zapeljalo že več kot 50.000 sprinterjev, s tem pa je bila občutno presežena tudi proizvodnja lanskega leta (48.200 enot).

Produkcija sprinterja v polnem zagonu

Mercedes-Benz je v Ludwigsfeldu - nekdanji tovarni DDR, kjer so proizvajali tovornjake IFA W 50 in L 60 – zaposlil približno 2.000 delavcev. Omenjena tovarna je edina v Evropi, kjer proizvajajo tudi odprte različice in šasije za nadgradnje. Na površini 540.000 kvadratnih metrov in 182.000 kvadratnih metrov produkcijskih površin dnevno izdelajo približno 200 kombiniranih vozil.

V tem letu je Daimler v tovarno dodatno investiral in podvojil proizvodnje zmogljivosti. Večji del investicije je odpadel na razvoj naslednje generacije dostavnika, katerega tokrat niso pripravili skupaj s Volkswagnom. Skupno so v produkcijo naslednjega modela vložili 150 milijonov evrov in sicer v proizvodnjo šasij, lakirnico in končno montažo.