Prodaja gospodarskih vozil 2017

Tako kot vedno do sedaj, smo tudi tokrat v prvi letošnji številki revije Transport & Logistika pripravili podroben pregled prodaje prvič registriranih novih gospodarskih vozil in avtobusov v preteklem letu. Podatke, ki smo jih pridobili iz računalniške evidence registriranih motornih in priklopnih vozil, smo tudi primerjali tudi s podatki uvoznikov in rezultati so zanimivi.

Kdo je prodal največ?

Sprememba na vrhu
Ob hitrem pregledu podatkov o prvih registracijah novih gospodarskih vozil in avtobusov je treba povedati tri stvari: prva je, da se je trg po nekaj letih izjemne rasti težkih gospodarskih vozil in avtobusov umiril, saj je število vozil praktično enako. Drugi zanimivi podatek je zamenjava na vrhu lestvice prodaje »težkih tovornjakov«, kjer se je vrstni red nekoliko spremenil. Tretji zanimivi podatek pa je ponovna izjemna rast dostavnikov, oziroma lahkih gospodarskih vozil.

Prvi na lestvici prodaje »težkih tovornjakov« je Volvo. Podatke o celotni statistiki in pregled prodaje lahkih in težkih gospodarskih vozil ter avtobusov si lahko preberete v novi številki revije Transport & Logistika, ki je že na voljo na vseh bencinskih servisih in večjih prodajnih mestih.