Prihaja nova Opel Zafira Life

Kar se je leta 1999 začelo s prvo generacijo, se natanko 20 let pozneje nadaljuje s povsem na novo razvito četrto generacijo modela Opel Zafira.

Prihaja nova Opel Zafira Life
Nova Zafira Life je na Euro NCAP testu prejela pet zvezdic.

Zafira Life je na voljo v treh dolžinah; “Small”, “Medium” in “Large”. Slednja je 65 cm daljša kot najkrajša različica in je skoraj enako dolga kot Vivaro Combi. Tako Zafira Life pokriva kar tri segmente vozil in uvaja nova merila med večsedežnimi enoprostorci.

Odlikuje jo vsestranska notranjost, udobje in dovršeni sistemi za pomoč vozniku. Mednje spadajo vrhunski sistemi za informacije in razvedrilo, projekcijski zaslon in samodejni regulator hitrosti, ki deluje s pomočjo kamere in radarja. Nova Zafira Life je bila na Euro NCAP testu ocenjena s petimi zvezdicami. Dvodelna panoramska streha in pokrov prtljažnika z ločenim odpiranjem zadnjega stekla nadgradita videz zunanjosti. Prvič bo predstavljena 18. januarja 2019 na avtosalonu v Bruslju, od februarja naprej pa jo bo mogoče tudi naročiti.

Tudi s štirikolesnim pogonom

Za kar najboljši pogon tudi zunaj utrjenih poti je Zafira Life opremljena z domišljenim nadzorom oprijema IntelliGrip. Ob uvedbi na trg bo mogoče naročiti tudi različico s štirikolesnim pogonom. Štirikolesni pogon bodo prispevali strokovnjaki za terensko vožnjo iz podjetja Dangel. Poleg tega bo novinec od začetka leta 2021 na voljo tudi v povsem električni različici, kar predstavlja naslednji mejnik na poti k elektrifikaciji znamke.

Z novo Zafiro Life Opel nadaljuje z uvajanjem svojega strateškega načrta PACE! Do konca leta 2020 bo proizvajalec s sedežem v Rüsselsheimu na trg poslal osem povsem novih ali prenovljenih modelov – med njimi tudi naslednjo generacijo prodajne uspešnice Corsa. Podjetje skrbi za naložbe v dobičkonosne in rastoče segmente z visokim obsegom prodaje. Opel bo kmalu imel najmlajšo paleto modelov med vsemi proizvajalci serijskih avtomobilov.