Pričakujte daljše zastoje

Z začetkom počitnic in praznikov v večini Evropskih držav voznike opozarjamo predvsem na močnejše jutranje prometne konice, ko se bodo domačim vozilom pridružila vozila s tujimi registracijami. Daljše zastoje pričakujemo že v četrtek.

Zastoji
Zastoji

V četrtek in petek bo močno povečan promet predvsem med Avstrijo in Italijo proti Hrvaški, na obalnih cestah in na mejnih prehodih s Hrvaško (Gruškovje, Obrežje, Jelšane, Sečovlje, Dragonja).

Zaradi omejitev med prazniki se bo pred koncem tedna predvsem na avtocesti med Italijo in Madžarsko povečalo število tovornih vozil.

V Sloveniji velja omejitev prometa tovornih vozil in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone v petek pred Veliko nočjo od 14. do 21. ure ter v nedeljo in ponedeljek od 8. do 21. ure. 

Na velikonočni ponedeljek, 22. aprila, in tudi v torek, bo močno povečan promet popoldan, iz turističnih krajev proti urbanim središčem in od Hrvaške proti Avstriji in Italiji. Največje zgostitve pričakujemo na primorski avtocesti proti Ljubljani, na gorenjski avtocesti do Karavank ter na dolenjski avtocesti proti Ljubljani. Promet se bo dodatno upočasnil in zgostil zaradi delovnih zapor ob rušenju cestninskih postaj.

V četrtek, 25. aprila, je tudi praznik in konec počitnic v Italiji. Že dan prej bo zato povečan promet tovornih vozil na avtocesti od Madžarske proti Italiji.