Prekucnik, prilagojen zahtevam voznika

Kögel je na Baumi predstavil Kögel Trucker Tipper (KTT) prekucnik, ki je popolnoma prilagojen zahtevam voznika. Pri njegovem oblikovanju so se osredotočili na doseganje maksimalne prijaznosti do uporabnika s kombinacijo delov, ki so standardno uporabljeni, in obsežno paleto dodatne opreme.

Prekucnik, prilagojen zahtevam voznika
Opcijsko je lahko prikolica opremljena s pogonsko osjo SAF TRAK, ki služi kot dodatna pomoč za vleko na strmih pobočjih in težkem terenu.

Kögel je na Baumi predstavil Kögel Trucker Tipper (KTT) prekucnik, ki je popolnoma prilagojen zahtevam voznika. Pri njegovem oblikovanju so se osredotočili na doseganje maksimalne prijaznosti do uporabnika s kombinacijo delov, ki so standardno uporabljeni, in obsežno paleto dodatne opreme. Medosna razdalja je bila optimizirana, da je tovor čim bolj enakomerno porazdeljen, kar ima za posledico boljše vozne in manevrske lastnosti ter večjo stabilnost pri nagibanju na težkem terenu. Poleg tega je previs prekucnega kesona na kiper polpriklopnikih podaljšan za 170 milimetrov. Neobvezna pritrdilna loputa zato ni več potrebna, s čimer je zmanjšana tudi masa prikolice. Razstavljena različica bo opremljena z dodatnimi Köglovimi LUXIMA LED-zadnjimi lučmi. Opcijsko pa je lahko opremljena s pogonsko osjo SAF TRAK, ki služi kot dodatna pomoč za vleko na strmih pobočjih in težkem terenu. Dva hidravlična radialna batna motorja, ki se nahajata v pestu koles pogonske osi priklopnika, zagotavljata dodatno pogonsko moč. Pogonski sistem uporablja hidravlični tlak, ki ga ustvarja vlačilec, da dvigne prekucnik.