100% pametne prikolice

Schmitz Cargobull je na sejmu IAA v Hannovru predstavil vrsto inovacij, ki so jih razvili po najstrožjih standardih kakovosti in sicer z namenom zmanjšati skupne stroške lastništva (TCO). Premierno so predstavili tudi pametne prikolice, ki so razvite v skladu z njihovim sloganom »100% SMART«.

Schmitz Cargobull - 100% pametne prikolice
Vsi polpriklopniki hladilniki S.KO COOL serijsko opremljeni s sistemom telematike.

Tako bodo vsi polpriklopniki hladilniki S.KO COOL serijsko opremljeni s sistemom telematike. Ta vključuje certificiran elektronski merilnik temperature in ponuja optimalen nadzor nad povezano, integrirano logistično verigo. Predstavili so tudi prototip nove transportne električne hladilne enote brez emisij za polpriklopnike Schmitz Cargobull S.CUe, ki bodo omogočila učinkovit in okolju prijazen prevoz za uporabo pri distribucijskem transportu.

Nova hladilna enota Schmitz Cargobull S.CU je sedaj opremljena z najnovejšim dizelskim motorjem, ki deluje preko skupnega voda. Nova generacija hladilne enote ponuja enako visoko hladilno zmogljivost in natančno upravljanje temperature, vendar porabi za 10 odstotkov manj goriva. Vse hladilne enote Schmitz Cargobull ustrezajo standardu emisije Stage V, ki začne veljati januarja 2019. 

Uporabniki lahko z optimalno zasnovo vmesnika nove hladilne enote in izboljšanim kroženjem zraka dosežejo še bolj dosledno porazdelitev temperature v tovornem prostoru. Zaslon hladilne enote je nadgrajen tako, da omogoča dobro berljivost. Kot alternativo zaslonu lahko vse funkcije hladilne enote S.CU in sistema telematike nadzirate s pametnim telefonom. 


Premierno so prikazali tudi V.KO COOL Van Body nadgradnjo, s katero nudijo hitro rešitev za nadgradnjo hladilnih boksov za prevoz svežega in zamrznjenega tovora. Novi V.KO COOL za prevoz zmrznjenih tovorov dopolnjujejo z V.KO DRY za nezmrznjene tovore, ki dopolnjuje modularne in učinkovite rešitve za logistiko končne dostave.