Prehod na zeleno

Od začetka meseca avgusta po norveškem mestu Trondheim vozi 189 avtobusov MAN Lion's City. Pri MAN Truck & Bus so 105 mestnih avtobusov dostavili v Vy Buss AS, dodatnih 84 vozil pa v Tide Buss AS.

Prehod na zeleno
Avtobusi zagotavljajo, da prebivalci in turisti v Trondheimu na Norveškem na svoje cilje prispejo varno, udobno in predvsem na okolju prijazen način.

Avtobuse poganja bioplin ali biodizel, kar pomeni, da se lepo ujemajo s tihim in okolju prijazno naravnanim Trondheimom. Avtobusi zagotavljajo, da prebivalci in turisti v Trondheimu na Norveškem na svoje cilje prispejo varno, udobno in predvsem na okolju prijazen način. 

Vsi izpolnjujejo standard Euro 6
Solobusi MAN Lion's City (A21) v dolžino merijo 12 metov in imajo vgrajen plinski motor E2876 LUH Euro 6. Kar zadeva gorivo, vozniki lahko uporabljajo tako zemeljski plin kot tudi bioplin. Naročilo je vključevalo tudi dobavo dveh različic 18-metrskega zglobnega avtobusa MAN Lion's City G (A23), enega z dizelskim motorjem D2066 LUH v posebni različici s pogonom na biodizel in enega z bencinskim motorjem E2876 LUH. Obe različici izpolnjujeta emisijski standard Euro 6.

Prevozna podjetja so naročila tudi mestne avtobuse MAN Lion's City L LE (A44). Ta 15 metrov dolga vozila z nizkim podom imajo vgrajen dizelski motor D2066 LUH in lahko delujejo tudi na biodizelsko gorivo. Udobje in varnost zagotavljata zmogljiva klimatska naprava in inovativni nadzorni sistem s kamerami, ki pokrivajo območje, kjer se nahajajo potniki in voznik.Leta 2011 je MAN v Vy Buss AS že dostavil 13 avtobusov, ki jih poganja zemeljski plin. Sodelovanje med Tide Buss AS in MAN se je začelo leta 2003 z dobavo 6 trolejbusov. Skupno je bilo do sedaj dobavljenih 240 vozil. Zadnje naročilo vključuje tudi usposabljanje voznikov ter pogodbo o servisu in vzdrževanju.

Fotogalerija