Predstavil inteligenti Smart Trailer koncept

Schmitz Cargobull je predstavil naslednjo generacijo telematike za prikolice Schmitz Cargobull Telematics. Zahvaljujoč nadaljnjemu razvoju lastnega Trailer Connect sistema telematike, je nastal novi, inteligentnejši koncept.

Schmitz Cargobull predstavil inteligenti Smart Trailer koncept

Ta zajema nove funkcije in prednosti za večino uporabnih primerov v transportni in logistični branži. Pri prevozu temperaturno občutljivega blaga lahko stranke uporabijo v kontrolni enoti vgrajen senzor, ki beleži temperaturo. In če želi prejemnik blaga še enkrat preveriti zgodovino hladilne naprave, je to možno izpisati z opcijskim tiskalnikom. Nova Trailer Connect generacija tako nudila različne vmesnike za nadzor delovanja.

Poleg tega je nov tudi natančen števec kilometrov, ki deluje s pomočjo ABS senzorjev in z GPS podprtim algoritmom, s čimer je njegova natančnost zagotovljena. Ta deluje tudi v primeru nepriklopljnega EBS kabla. V kombinaciji s senzorjem pospeškov, ki je vgrajen v krmilni enoti telematike, je možno nadzirati premike vozila in mirovanje in to seveda tudi zabeležiti.

Prav tako postavlja nove mejnike Schmitz Cargobull telematika tudi na področju nadzora koles in pnevmatik. Novi senzorji za nadzor tlaka, ki so nameščeni v platišču merijo tlak v pnevmatiki, kot tudi temperaturo, te podatke pa brezžično pošiljajo v krmilno enoto telematike. Senzorji so nameščeni tudi v zavornih oblogah in nadzorujejo obrabo zavor. S tem je možno preprečiti pojav marsikatere počene pnevmatike in obenem tudi nadzorovati obisk servisne delavnice.