Praznujejo 10. obletnico

Podjetje GEFCO je na ljubljanskem gradu novinarjem in ostalim gostom predstavilo svoje aktivnosti, obeležili pa so tudi deseto obletnico slovenske podružnice.

GEFCO v Sloveniji praznuje 10. obletnico

Slovensko podružnico so ustanovili leta 2007 in ta že 10 let uspešno posluje na trgu. Pri svojem delovanju uporabljajo mednarodne izkušnje in strokovno znanje, ki so ga pridobili v 68 letih, odkar je bila skupina GEFCO ustanovljena.

V Sloveniji nudijo svojim strankam osnovne transportne storitve in sicer blago dostavijo po cesti, železnici, zraku in morju, njihova dejavnost pa vključuje tudi logistiko novih vozil in kompleksnih multimodalnih rešitev od vrat do vrat z direktnim pretovorom.

Njihova dejavnost vključuje tudi storitve carinskega in davčnega zastopanja ter transporta ponovno uporabne embalaže s čimer prispevajo k razvoju celotne Adriatik regije. Letos pa so pri GEFCU združil moči v Sloveniji in na Hrvaškem z namenom, da izboljšajo svojo ponudbo in poslovno odličnost v regiji. Sedež podjetja se nahaja v Kopru in bo deloval kot osrednje vozlišče Skupine GEFCO v regiji Adriatik. Gefcovi partnerji so podjetja Revoz (del Skupine Renault), Gorenje, Hella, Trimo, PSA (Citroen in Peugeot), Knauf Insulation, Unior, Unika Toy, Emil Frey, Cimos, Mahle in od nedavno tudi L’Oréal.

90 odstotkov transportnih storitev opravijo lokalni podizvajalci

V letu 2016 je GEFCO v Sloveniji in Hrvaški dosegel skupni promet v višini 22,1 milijona evrov, zato v prihodnjem letu pričakuje dvoštevilčno rast v Adriatik regiji. Do leta 2020 načrtujejo širitev tudi v druge poslovne segmente, kot je farmacevtska logistika. V Adriatik regiji so v letu 2016 pretovorili 75.000 vozil, večina teh je šla skozi Luko Koper, ki je eden izmed največjih in najpomembnejših logističnih partnerjev družbe GEFCO v regiji. GEFCO svojih lastnih tovornjakov v regiji nima zato jim okoli 80 tovornjakov zagotavljajo slovenski in hrvaški avtoprevozniki. To številko pa načrtujejo tudi povečati na 100 tovornjakov. Globalno GEFCO odda skoraj 90 odstotkov svojih transportnih storitev lokalnim podizvajalcem.

Ko so podpisali sporazum s proizvajalcem vozil Renault, katere del je tudi novomeška tovarna Revoz v letu 2016 in z razširitvijo sodelovanja s Hella Saturnus Slovenija v letu 2017, so na predstavitvi seznanili tudi največje partnerstvo s svetovno družbo L’Oréal.

Linija Koper- Haifa

Podjetje GEFCO za partnerja L’Oréal upravlja izvozne toke naročnika, kozmetičnih izdelkov iz Evrope v Izrael. V osmih evropskih državah (Francija, Španija, Italija, Belgija, Nemčija, Romunija, Hrvaška in Poljska) kjer ima L’Oréal svoje dobavitelje prevzamejo tovor in ga dostaviji v centralno skladišče v Ljubljani. Tam ga nato pretovorijo v kontejnerje in jih dostavijo v Luko Koper. Kontejnerji se nato natovorijo na ladje (različnih ladjarjev s katerimi ima Gefco sklenjene pogodbe) in jih dostavijo v luko Haifa v Izraelu. GEFCO naročniku zagotavlja tudi carinske storitve v obeh pristaniščih in dostavo na končno lokacijo. Gre za direktno linijo Koper - Haifa brez vmesnih pristanišč.