POVEZUJEMO EVROPO

DKV BOX EUROPE omogoča plačevanje cestnin v številnih državah v Evropi.

DKV BOX EUROPE
DKV BOX EUROPE

Naprava DKV BOX EUROPE omogoča obračun in plačilo cestnin za tovornjake s skupno dovoljeno maso nad 3,5 tone po vsej Evropi z eno samo napravo za elektronsko cestninjenje. Namestitev naprave je enostavna (plug-and-play), preprosto jo lahko tudi prenesete v drugo vozilo iz voznega parka. Uporablja hibridno tehnologijo in omogoča hitro dodajanje ali odjavo od cestninskih storitev prek radijskih valov.

Vsaka država ima svoje sisteme, tarife in načine obračunavanja cestnin in to lahko prevoznikom predstavlja velik izziv. DKV BOX EUROPE podpira evropsko storitev elektronskega cestninjenja EETS (European Electronic Toll Service). Njen namen je olajšati plačevanje cestnin z uporabo samo ene naprave v vozilu in s samo enim pogodbenim partnerjem, vsi podatki pa se zbirajo na enem uporabniškem računu DKV Mobility.

Storitev EETS je trenutno na voljo v Belgiji, Nemčiji, Avstriji, Franciji, na Portugalskem, v Španiji, Bolgariji, za predore Liefkenshouk, Warnowquerung in Herrn v Nemčiji ter za mostova Oresund in Storebaelt v Skandinaviji. Konec marca bo cestnine s pomočjo DKV BOX Europe mogoče plačevati tudi na Slovaškem, cilj pa je pokritje vseh cestninskih sistemov v Evropi.

 

Uporabniki storitev DKV Mobility nimajo skrbi glede plačevanja cestnin. 

Več informacij lahko najdete na povezavi DKV

DKV