Poštar, ki lahko nosi 150 kilogramov

Pri Deutsche Post so izbrali nemško pametno mesto Bad Hersfeld za testno mesto robota PostBOT, ki spremlja pošiljatelje pošte na svojih poteh in nosi svoje poštne pošiljke.

Poštar, ki lahko nosi 150 kilogramov

Projekt so skupaj predstavili župan mesta Bad Hersfeld Thomas Fehling in Jürgen Gerdes, direktor oddelka Post - eCommerce - Parcel v Deutsche Post DHL Groupu. Prebivalci dveh dostavnih okrožij v Bad Hersfeldu lahko pričakujejo pri dostavi električnega robota PostBOT, ki ga spremlja poštni prevoznik. Robot lahko nosi do šest poštnih paketov s skupno obremenitvijo do 150 kg, s čimer razbremeni pismonoše, ki vsak dan opravljajo izjemno, a naporno delo. Senzorji sledijo nogam nosilca pošte samodejno po celotni poti. Robot se lahko pomika po ovirah ali se ustavi po potrebi. Robustni PostBOT se lahko uporablja v vseh vremenskih razmerah.

Pri Deutsche Post že uporabljajo različna orodja, vključno z e-Bikes in e-Trikes za poštne pošiljke, zdaj pa iščejo inovativne robotske aplikacije. Pričakujejo, da bo ta test pokazal pomemben vpogled v to, kako še naprej lahko razvijajo načine dostave.