Postal tudi poljski tovornjak leta 2018

Nagrado Truck of the Year 2018 na Poljskem podeljuje vodilna transportna revija Polski Traker in spada med najpomembnejša priznanja na področju gospodarskih vozil na poljskem. DAF Trucks je to nagrado prejel že šestkrat. Prvič leta 1998, drugič leta 1999, nato še 2006, 2007 in peto leta 2014.

Postal tudi poljski tovornjak leta 2018

Novi DAF XF je bil zaradi številnih inovacij in učinkovitosti prevoza izglasovan za poljski tovornjak leta. Novi pogon, izboljšana aerodinamika, manjša teža in druge optimizacije, prinašajo občutno,  sedem odstotno zmanjšanje porabe goriva. Poleg tega so bralci Polski Traker zelo dobro ocenili novo zasnovo kabine.

Aleksander Głuś, glavni urednik revije Polski Traker in član žirije International Truck of the Year, je komentiral: Za nov DAF XF so značilne izjemne izboljšave na skoraj vseh področjih, ki so pomembne za operaterje in voznike. Transportni prevozniki cenijo impresivno povečanje učinkovitosti porabe goriva, medtem, ko vozniki pohvalijo veliko udobje tovornjakov. Poleg tega je naziv priznanje trenutnega uspeha DAF-a na Poljskem, kjer ima DAF vodilni delež na trgu.

 

Fotogalerija