Posodobljena armatura z LCD zasloni

Scania je posodobila armaturno ploščo z novimi digitalnimi zasloni Smart Dash. To odpira pot do pametnejših, varnejših in boljših rešitev in uporabnosti za vse vrste voznikov. Modularna zasnova in najnovejše digitalne rešitve zagotavljajo, da bodo tovornjaki Scania ponujali varno, povezano in prijetno vzdušje za volanom.

Scania armatura
Scania armatura | Foto: Scania

Scania Smart Dash predstavlja najnovejši napredek v rešitvah vmesnika med voznikom in tovornjakom. Voznik si lahko sam izbere katere informacije želi da se mu prikazujejo, celotna nastavitev pa je narejena tako, da je intuitivna in uporabniku prijazna s pametno kombinacijo fizičnih in digitalnih krmilnih elementov, ki nudijo pregled in brezskrbnost brez kognitivne preobremenjenosti.

Armatura Smart Dash vedno vključuje dva zaslona: osrednji zaslon pred voznikom, ki nadomešča analogne merilnike, in sredinski informacijski zaslon (zaslon na dotik, ki je na voljo v dveh velikostih - 10'1 ali 12'9 palcev). Voznik lahko vnese podatke prek zaslona na dotik, s pritiskom na gumbe ali z glasovnim upravljanjem. Scania se je odločila za uravnoteženo kombinacijo fizičnih in digitalnih krmilnikov, pri čemer se je izognila običajni napaki skrivanja vitalnih funkcij eno ali dve ravni nižje v menijih, tako da je zagotovljen hiter dostop do pomembnih funkcij.

Video


Fotogalerija