Pobrali so kar 5 nagrad

Daimler Bus na sejmu "Busworld" v Begijskem Kortrijk pobral 5 nagrad.

Daimler Bus pobral 5 nagrad

Citaro hibrid zmagal v kategoriji "Grand Award Bus" in "Safety Label",

Avtobus, ki z novim elektrohidravličnim krmiljenjem zmanjša porabo goriva za do 8,5 odstotka, je dobili nagrado v kategoriji "Grand Award Bus" in "Safety Label". Daimler na želj kupca ponuja tudi hibridno tehnologijo za širok prodajni program mestnih avtobusov z dizelskimi in plinskimi motorji.

Mercedes-Benz Tourismo M dobil nagrado za oblikovanje in varnost

Tourismo M je namenjen tistim kupcem, ki potrebujejo veliko sedežev, velik prtljažni prostor in največjo gospodarsko učinkovitost vozila z dvema osema. Z dolžino 12,9 m ponuja eno vrsto sedežev več kot 12,14 m dolg Touristo.

Touring Coach Setra ComfortClass navdušuje s svojo vzdržnostjo

Setra S 516 HD je še en zmagovalec na Busworldu. Po mnenju mednarodne žirije za nagrado "Sustainable Bus Award" v kategoriji Coach. Dvoosni avtobus predstavlja nove trende v avtobusnem turizmu. Touring Coach Setra ComfortClass je osvojil nagrado za trajnost, ki jo podeljuje italijanska revija "Autobus" skupaj z nemškim "Busfahrtom" in  francoskim "Mobilité Magazine". V očeh sodnikov je okolju prijazen Euro VI pogonski sklop navdušil s svojo gospodarsko učinkovitostjo in odličnim udobjem. Poleg tega je avtobus Setra ComfortClass 500, predstavljen leta 2012, voznikom in potnikom že takrat omogočal maksimalno varnost z najsodobnejšimi sistemi pomoči.