Optifuel Challenge 2017

Letos so pri Renault Trucks Slovenija prvič organizirali tekmovanje v varčni vožnji, ki je bilo namenjeno vsem voznikom Renault Trucks tovornih vozil. Namen dogodka je bilo predstaviti vlogo voznika, ki lahko bistveno pripomore k zmanjšanju porabe goriva. To jim je uspelo tekom kvalifikacijskih krogov in samega finala.

Optifuel Challenge 2017

Preko dveh kvalifikacijskih krogov, ki so trajali 10 tednov, so se najbolj varčni vozniki kvalificirali na državno finale, ki je potekalo 10.6.2017 v Novem mestu.

V finale so se kvalificirali naslednji vozniki:

Ernad    Ibrahimović        T.L.Sirk d.o.o.

Boštjan Engel     Eurotek d.o.o.

Senad   Deljkič   Petek Transport d.o.o.

Milan     Zoran    Znass d.o.o.

Predrag                Lazarević Emilijan Fijavž d.o.o.

Zoran    Krstič     AP Borut Fijavž d.o.o.

Edhem  Priteržnik             Avto Kočevje d.o.o.

Gradimir Tasić    Srebral d.o.o.

Janez Skok          Robert Hrvatin s.p.

Ervin      Nemec Sever Transport d.o.o.

Tomaž   Ličen      BVS Šercer Bojan s.p.

Tomaž   Koblar   Tomaž Koblar s.p.

Aleš       Božič      G2M d.o.o.

Poleg tehnike vožnje, ki se je točkovala, so vozniki izpolnjevali tudi teoretični vprašalnik, ki pa je bil kontrolnega značaja. Vsi vozniki so pokazali izvrstne vozne sposobnosti in znanje na področju upravljanja vozila. Po tesnih izidih je bil končni vrstni red tekmovanja tak:

1- Tomaž              Koblar   Tomaž Koblar s.p.

2- Boštjan            Engel     Eurotek d.o.o.

3- Gradimir         Tasić      Srebral d.o.o.

Najbolj varčni voznik Slovenije je Tomaž Koblar iz podjetja Tomaž Koblar S.P.

Tomaž bo zastopal Slovenijo na velikem mednarodnem finalu, ki se bo odvijalo letos v oktobru v Španiji.

Oktober 2017: mednarodni finale

Najvarčnejši voznik iz vsake od 30 sodelujočih držav bo sodeloval v velikem mednarodnem finalu, ki bo potekal oktobra 2017. Finale bo potekal v dveh delih: sodelujoči bodo najprej odgovarjali na vprašalnik, s katerim se bo preverjalo njihovo znanje s področja varčne vožnje, sledila bo vožnja po odprti cesti z vozilom Renault Trucks T Optifuel, ki bo trajala približno štirideset minut. Zmagal bo voznik, ki bo porabil najmanj goriva in hkrati ohranil največjo možno komercialno hitrost.

Seznam 30 držav tekmovalk:

Alžirija, Belgija, Bolgarija, Čile, Estonija, Finska, Francija, Hrvaška, Italija, Izrael, Latvija, Litva, Luksemburg, Madžarska, Maroko, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Republika Češka, Romunija, Slovaška, Slovenija, Srbija, Španija, Švica, Tunizija, Ukrajina, Združeno kraljestvo.