Odprtje novega predstavništva v Jerevanu

Mednarodno podjetje za transport in logistiko Gebrüder Weiss je v začetku novembra uradno odprlo svoje novo predstavništvo v Jerevanu/Armenija.

Odprtje novega predstavništva v Jerevanu

Na ceremoniji, ki je potekala v Grand Hotel Yerevan je Alexander Kharlamov (glavni direktor podjetja Gebrüder Weiss v Gruziji in Armeniji) poudaril pomen nove lokacije za mrežo Gebrüder Weiss: „Iz Jerevana za naše stranke ne poslujemo le z destinacijami v Iranu in Rusiji, temveč je Armenija tudi centralna postaja na poteh Svilne poti - pomembno prometno vozlišče med Evropo in Azijo.“ Kharlamov je poudaril velik potencial regije in pojasnil, kako bi podjetje Gebrüder Weiss lahko podprlo v izvoz usmerjena podjetja pri vstopu na armensko tržišče.

Zbirno blago iz Nemčije, Avstrije in Italije

Predstavništvo v središču milijonske metropole Jerevan je s svojim delom začelo že v začetku aprila in odtlej vzpostavilo tedenski promet zbirnega blaga iz Italije. Logistični podjetje poleg tega nudi tudi dvakrat tedenske prevoze zbirnega blaga iz Avstrije (Dunaj) in Nemčije (Hanau) preko Gruzije (Tbilisi) v Armenijo.  „Z novo lokacijo smo razširili našo lokalno navzočnost v Centralni Aziji in naredili nadaljnji pomembni korak pri povezovanju bivše Svilne ceste po kopnem. S tem imajo od naših visokih evropskih standardov kakovosti korist tudi naše stranke v Armeniji“, pravi Thomas Moser, direktor in regijski vodja za jugovzhod/SND pri podjetju Gebrüder Weiss. Poleg cestnih prevozov sodijo v portfelj storitev tudi letalski in pomorski transporti. Srednjeročno naj bi razširili lokalne logistične servise in ovrednotili odpiranje nadaljnjih pisarn v regiji. Logistične procese bo vodila gruzijska podružnica Gebrüder Weiss, s sedežem v Tbilisiju, s katerim ima Jerevan direktno povezavo.