Odprtje novega predstavništva

Gebrüder Weiss odpira novo poslovalnico v glavnem mestu Taškent. Še en kamenček v mozaiku širitve lokalne prisotnosti v Srednji Aziji.

Zagon lastnega podjetja v ZDA

Mednarodno transportno in logistično podjetje Gebrüder Weiss se nadaljnje razvija v strokovnjaka za Svilno pot. 30. julija 2019 je to logistično podjetje odprlo predstavništvo v uzbekistanskem glavnem mestu Taškent. „S tem razširjamo svojo lokalno prisotnost v Srednji Aziji. Na ta način odpiramo našim strankam pot na obetavno tržišče, saj je povezava med Evropo in Azijo vedno pomembnejša“, pravi Thomas Moser, direktor in regionalni vodja za področje Črnega morja/SND v podjetju Gebrüder Weiss. S 30 milijoni prebivalcev sodi Uzbekistan med največja tržišča v Srednji Aziji. 


Odprtje nove pisarne v Taškentu je nadaljnji kamenček v mozaiku strategije logističnega podjetja na Svilni poti. 

Logistično podjetje velja v panogi kot pionir na legendarni trgovski poti, saj ima več lastnih lokacij vzdolž Svilne poti - npr. v Turčiji, Gruziji, Armeniji, Kazahstanu, Rusiji in na Kitajskem. Odprtje nove pisarne v Taškentu je nadaljnji kamenček v mozaiku poslovne strategije logističnega podjetja, k razširitvi kopenske poti med Evropo in Kitajsko. Za stranke v Taškentu in okolici bodo odslej skrbeli lokalni sodelavci. „Poleg kopenskega transporta sodita k portfelju naših storitev tudi zračni in pomorski transport“, pojasni Thomas Moser. A te storitve bomo širili postopno. Organizacijsko je zastopstvo Gebrüder Weiss v Uzbekistanu dodeljeno podružnici v Almatiju, Kazahstan.


Gebrüder Weiss odpira predstavništvo v Taškentu / Uzbekistan (z leve): Thomas Moser, direktor in regionalni vodja  za Črno morje/SND, Ernazarov Kamil Rustamovich, namestnik direktorja podružnice Taškent, Wolfram Senger-Weiss, predsednik uprave podjetja, in Dieter Buchinger, vodja podružnice East plus – vsi Gebrüder Weiss. 

Prometno vozlišče na Svilni poti
Gospodarsko gledano je prestolnica Taškent z dvema milijonoma prebivalcev znana predvsem kot industrijsko mesto in prometno vozlišče na Svilni poti. Več kot 50 odstotkov bruto domačega proizvoda ustvari industrija v različnih panogah. Kmetijstvo, gradbeništvo, tovorni in potniški promet prav tako sodijo k nosilnim stebrom gospodarstva, kakor tudi plin, nafta, zlato in uran. Ta zemeljska bogastva, tekstilni in živilski proizvodi ter avtomobili so med najpomembnejšimi izvoznimi dobrinami države. Največji zunanjetrgovinski partnerji so Rusija, Kitajska in Kazahstan.