Odprta tretja lokacija z visoko zmogljivimi polnilnicami IONITY v Sloveniji

Polnilnicam v Ilirski Bistrici in Kopru se pridružujeta tudi polnilnici IONITY na bencinskem servisu OMV v Smedniku. HPC (visoko zmogljive; high power charging) polnilnice IONITY ponujajo najnovejšo tehnologijo za polnjenje električnih avtomobilov. V letošnjem letu bosta odprti še dodatni lokaciji s polnilnicami na bencinskih servisih OMV Dobrenje Vzhod in OMV Dobrenje Zahod.

OMV
Odprta tretja lokacija z visoko zmogljivimi polnilnicami IONITY v Sloveniji

Na bencinskih servisih OMV širijo mrežo visoko zmogljivih polnilnic za električna vozila IONITY. Bencinskima servisoma v Ilirski Bistrici in Kopru se je pridružil bencinski servis OMV v Smedniku. Ta trenutno ponuja dve polnilni mesti, v kratkem pa bosta glede na potrebe dodani še dve polnilnici. V letošnjem letu načrtujejo dokončanje izgradnje visoko zmogljivih polnilnic IONITY tudi na bencinskih servisih OMV Dobrenje Vzhod in OMV Dobrenje Zahod.

»S partnerstvom v projektu IONITY smo zadovoljni. Prizadevamo si čim hitreje zaključiti v letošnjem letu začrtane projekte širitve mreže. Obenem smo v pogovorih za prihodnje širitve mreže polnilnic IONITY v Sloveniji, s katerimi dopolnjujemo svojo ponudbo in dodajamo razloge, za obisk naših servisov,« pravi Vanja Lombar, generalna direktorica OMV Slovenija.

Glavni izvršni direktor podjetja IONITY Marcus Groll dodaja: »Visoko zmogljive polnilnice IONITY temeljijo na najsodobnejši tehnologiji in predstavljajo v prihodnost usmerjeno osnovo, saj ustrezajo kombiniranemu CSS sitemu polnjenja električnih vozil. Za razliko od standardnih in super polnilnic, ki so trenutno na voljo in običajno zagotavljajo moč od 50 do 150kW, visoko zmogljive polnilnice IONITY omogočajo največjo moč polnjenja 350 kW, kljub temu pa lahko tudi vozniki trenutno razpoložljivih električnih avtomobilov te napolnijo hitreje.

Plačilo storitve je možno z uporabo plastičnih kartic RFID in aplikacij za pametne telefone vseh pogodbenih ponudnikov storitev, ki sodelujejo z družbo IONITY. Uporabniki se lahko poslužijo tudi plačevanja z osebno kreditno kartico prek mobilne aplikacije IONITY ali spletnega mesta z uporabo QR kode na polnilnicah. Za dodatna navodila in pomoč je na voljo uporabniški priročnik v slovenskem in angleškem jeziku, ali 24-urna pomoč preko telefona.