Oddelek za visokotehnološko logistiko

Mednarodni ponudnik logističnih storitev je na sedežu podjetja ob dunajskem letališču vzpostavil specializirani oddelek za visokotehnološko logistiko. Nova storitev, ki jo podjetje ponuja, vključuje širok spekter storitev, od dostave blaga ob dogovorjenem času do priključitve naprave na licu mesta, usposabljanja strank in specializiranih skladiščnih rešitev.

cargo-partner
V Avstriji je cargo-partner ponudil novo storitev – specializirane logistične storitve za segment visokotehnoloških izdelkov.

Z oblikovanjem novega oddelka, ki je specializiran za visokotehnološko logistiko, cargo-partner omogoča prilagojene rešitve za številne panoge, vključno za bančništvo, maloprodajo, zdravstveno industrijo, pisarniško opremo, oskrbovanje prodajnih avtomatov in kioskov, segment digitalnih prikazovalnih sistemov, telekomunikacije ter za IT in podatkovno industrijo.

Stefan Krauter, generalni direktor podjetja cargo-partner, razlaga: »Na voljo imamo številne visokotehnološke logistične rešitve. Z njimi lahko pripravimo specializirane transportne in skladiščne storitve za segment tehničnih naprav in opreme. Naše stranke vse pogosteje pričakujejo »end-to-end« rešitve, zato jim ponudimo celovito storitev, prilagojeno njihovi panogi. Vzpostavili smo namenski vozni park in skladišča prilagodili logistiki za visokotehnološke izdelke. Sedaj lahko našim strankam v Avstriji ponudimo prilagojene rešitve za vse njihove logistične potrebe, kot jih narekuje visokotehnološko blago. Po uspešni uvedbi storitve v Avstriji načrtujemo, da bomo v prihodnjih letih svoje rešitve za visokotehnološke izdelke razširili tudi na druge evropske države. "

Tehnična distribucija z namenskimi vozili

cargo-partner preko razvejanega omrežja lastnih logističnih centrov zagotavlja dostavo po vsej državi v roku 24 do 72 ur z eno ali dvo-člansko ekipo. Poleg dostave ob dogovorjenem času nudimo še  skrbno dostavo naprav in opreme na končno lokacijo v objektu ter dodatne specializirane storitve kot so priključitev naprave na licu mesta, usposabljanje strank ter demontaža in odvoz rabljenih strojev. Za linijske prevoze in dostavne storitve podjetje uporablja vozni park lastnih visokotehnoloških vozil, ki ga sestavljajo tovornjaki z zabojniki in specifično prevozno opremo, kot so električne stopnice za vzpenjanje, teleskopski žerjavi in dvižna ploščad za natovarjanje. 


Skladiščenje visokotehnoloških izdelkov in centri za tehnično podporo

V svojih specializiranih skladiščih in centrih za tehnično podporo cargo-partner ponuja celovito paleto storitev za potrebe visokotehnološke industrije. Ogrevana in brezprašna skladišča imajo ločene cone za skladiščenje, manipuliranje in tehnično vzdrževanje. Storitve obsegajo vse od zbiranja naročil na nivoju posameznega izdelka ali palete do opremljanja, pakiranja in številnih drugih storitev dodane vrednosti. Visoko stopnjo varnosti zagotavljajo nadzorne kamere, senzorji gibanja ter nadzor obiskovalcev, kot tudi alarmni in protipožarni sistem v notranjih prostorih ter na zunanjih območjih.

cargo-partner že več let nudi prilagojene logistične rešitve za stranke iz različnih panog iz celega sveta. V zadnjih letih se je podjetje osredotočilo predvsem na avtomobilsko industrijo in nadomestne dele, visokotehnološke in elektronske izdelke, farmacevtske izdelke in medicinsko opremo, pa tudi na živila in hitro pokvarljive izdelke. Poleg letalskih, ladijskih, cestnih in železniških prevozov ter skladiščenja, cargo-partner ponuja celovite rešitve, vključno z dostavo do končne lokacije, carinjenjem, zavarovanjem prevoza ter celovitim upravljanjem oskrbovalne verige in vrhunskimi IT rešitvami.