Specializirani center za farmacevtske izdelke v Mumbaju

30. aprila 2020 je cargo-partner v Indiji odprl specializirani center za farmacevtske izdelke in medicinsko opremo, skladen z mednarodnim standardom GDP (dobra distribucijska praksa). Poleg centra za farmacevtsko in medicinsko blago na Dunaju in v Hamburgu, je to že tretji tovrstni specializirani center podjetja cargo-partner. 24/7 podpora strankam zagotavlja hiter odziv za vse pošiljke s farmacevtskim blagom, namenjenim v Indijo ali iz nje.

cargo-partner
cargo-partner postavil specializirani center za farmacevtske izdelke v Mumbaju

Z odprtjem novega centra, specializiranega za farmacevtske izdelke in medicinsko opremo v Mumbaju je cargo-partner pridobil pomembno središče, od koder bo svojim strankam na področju skladiščenja, cestnih prevozov ter mednarodnih letalskih in ladijskih prevozov zagotavljal storitve, skladne z dobro distribucijsko prakso. Za zagotovitev hitre in zanesljive storitve, predvsem pri nujnih prevozih farmacevtskih izdelkov in zdravstvene opreme, je cargo-partner v Indiji pred kratkim odprl 24/7 točko za podporo strankam, ki jim zagotavlja odziv v 29 minutah in prejem končne ponudbe v roku dveh ur.

 cargo-partner je v Indiji prisoten od leta 2007 in ima  11 poslovalnic in 135 zaposlenih po vsej državi. V začetku letošnjega leta je podjetje na podelitvi India Cargo Awards prejelo nagrado za vodilno podjetje med logističnimi ponudniki v kategoriji farmacija, kar potrjuje strokovno znanje cargo-partnerja v tem segmentu. Od začetka leta 2020 ima cargo-partner v Indiji tudi novo vodstvo. Gospod Rajiv Singh, novi generalni direktor, se je ekipi cargo-partner v Delhiju pridružil po 15 letih dela v tujini. Ima več kot 23-letne logistične izkušnje in bo skrbel za nadaljnjo rast in razvoj podjetja.

 Rajiv Singh, generalni direktor podjetja cargo-partner v Indiji o strateški postavitvi novega kompetenčnega centra pravi: „Z našim novim kompetenčnim centrom za farmacevtske izdelke in medicinsko opremo v Bombaju lahko zagotovimo popolno skladnost naših storitev z dobrimi distribucijskimi praksami (GDP), celovite storitve z »end-to-end« rešitvami in profesionalno manipulacijo na vsakem koraku. Sestavili smo dobro usposobljeno ekipo, ki strankam nudi pomoč na osnovi poglobljenega strokovnega znanja iz letalskih, ladijskih in cestnih prevozov. Naši procesi temeljijo na dolgoletnih izkušnjah in vključujejo natančno upravljanje tveganj ter odstopanj, s čimer dosegamo maksimalno učinkovitost in varnost."

 Ena izmed prvih strank v novem cargo-partner specializiranem centru je podjetje Glenmark Pharmaceuticals, vodilno podjetje na področju dobave farmacevtskih izdelkov, ustanovljeno leta 1977, s sedežem v Mumbaju. G. Rajasekhara Reddy, podpredsednik za globalno načrtovanje povpraševanja in vodja logistike pri Glenmarku, navaja razloge za sodelovanje: „ S podjetjem cargo-partner sodelujemo, ker predstavljajo strokovnost, ne samo v Indiji, ampak tudi v naših ciljnih državah, in ker so si pridobili naše zaupanje kot zelo zanesljiv partner, ki vedno izpolni svoje obveznosti. Z odprtjem cargo-partner specializiranega centra v Bombaju bomo obseg sodelovanja še razširili ter s tem zagotovili nemoteno delovanje naše dobavne verige tudi v prihodnje."

Poleg novega specializiranega centra v Mumbaju ima cargo-partner specializirani center za farmacevtske izdelke in medicinsko opremo tudi na Dunaju (namenjen predvsem letalskemu tovoru) ter še enega v Hamburgu (specializiranim za ladijske prevoze). Na dunajskem letališču cargo-partner upravlja farmacevtski center, ki ima 200 m² površine za pretovarjanje, nakladanje ter sestavljanje in razstavljanje letalskih zabojnikov, pri konstantni temperaturi od +2 do +8 °C. Za hitrejšo obdelavo časovno občutljivih pošiljk uporabljajo lastno napravo za pregled blaga. cargo-partner Avstrija ima tudi certifikat ISO 9001: 2015 za farmacijo, je akreditiran pooblaščen dobavitelj envirotainer-jev (QEP), pri logistiki farmacevtskih izdelkov pa deluje v skladu s standardom GDP (dobra distribucijska praksa). V Hamburgu je cargo-partner certificiran za skladnost z GDP, pred kratkim pa je za svoje 4.900 m² veliko skladišče, ki leži 20 km južno od Hamburga, pridobil še certifikat IFS za živilsko logistiko.

V zadnjem desetletju je Indija postala eden najpomembnejših svetovnih igralcev na področju farmacevtskih izdelkov in zdravstvene opreme. Po podatkih indijske Brand Equity fundacije Indija oskrbuje več kot 50 odstotkov svetovnega povpraševanja po različnih cepivih, 40 odstotkov potrošnje generičnih zdravil v ZDA in 25 odstotkov vseh zdravil v Veliki Britaniji. Indija izvaža farmacevtske izdelke v več kot 200 držav sveta, njihov ključni trg pa so ZDA. Za cargo-partner je tako Indija ključna strateška točka v svetovni mreži farmacevtskih izdelkov in medicinske opreme.