Dobava zaščitne opreme iz Kitajske

Kot v večini držav, kjer se je pojavil virus COVID19, so smo se tudi v Sloveniji soočili s pomanjkanjem zaščitne opreme. Pri številnih dobavah tovrstne opreme iz Kitajske že ves čas aktivno sodeluje tudi podjetje cargo-partner Slovenija.

charter11
| Foto: Dobava zaščitne opreme iz Kitajske

Tako je zaradi pomanjkanja kapacitet pri letalskih prevozih, do katerega je prišlo zaradi pandemije, v teh dneh cargo-partner Slovenija za svoje pomembne stranke organiziral več charterskih poletov.


Ena od pošiljk je iz Kitajske v Slovenijo prispela prav na veliko noč, 12. aprila dopoldan. Pošiljka, 5 milijonov mask v skupni teži skoraj 25 ton, ki so jo na tovorno letalo znamke Boeing naložili 11. aprila, je po skoraj 12 urnem poletu uspešno prispela na brniško letališče dan kasneje. V podjetju cargo-partner so stranki ves čas nudili strokovno svetovanje ter celovito logistično podporo. Navkljub omejitvam, ki spremljajo izvoz zaščitne opreme iz Kitajske, je omenjeno logistično podjetje uspelo v zelo kratkem času pripraviti celotno transportno dokumentacijo, brezhibno izpeljati postopek izvoznega carinjenja in priskrbeti najbolj optimalno letalo glede na strankine potrebe.


Zaradi hitre in kakovostne dostave je stranka prepoznala prednosti charterskih poletov in se kmalu po dobavi prve pošiljke odločila za naročilo dodatnega letala, ki je na Brnik prispelo 17. aprila.

cargo-partner, ki je v Sloveniji poznan kot eden večjih strokovnjakov za charterske prevoze, ima bogato strokovno znanje ter dolgoletne izkušnje na področju transporta medicinske opreme in farmacevtskih izdelkov ter sodeluje z nekaterimi večjimi dobavitelji zaščitne opreme v državi.