Novi poslovno-servisni center Cordia DAF Maribor

V začetku aprila je podjetje Cordia, d. o. o., ki v Sloveniji že od leta 1995 zastopa tovorna vozila DAF, v Hočah pri Mariboru slovesno odprlo novi poslovno-servisni objekt.

DAF Center Maribor

Na lokaciji v poslovni coni Bohova v Hočah pri Mariboru je podjetje Cordia, d. o. o., s servisnim centrom DAF prisotno že od leta 2013, a se je glede na razvoj transportne panoge in potreb hitro pokazalo, da vzhodni del Slovenije potrebuje večji poslovno-servisni center, saj se poleg vse večjega povpraševanja po servisiranju domačih vozil povečuje tudi potreba po servisiranju tujih vozil, ki vozijo skozi Slovenijo.

Tako so z novim in sodobno opremljenim centrom pridobili nove servisno-prodajne površine, izboljšali pogoje za servisiranje vozil in razširili pisarniško-poprodajni del za rezervne dele in opremo.

Po novem bo center v Mariboru tudi pooblaščeni serviser za prikolice Schmitz Cargobull, po besedah gospe Majde Bitenc Menart pa so v sodelovanju z RTI Maribor tudi tik pred pridobitvijo dovoljenja za podaljševanje certifikata ATP za prikolice z izolacijskimi nadgradnjami in prevoz živil.

Slavnostne otvoritve sta se udeležila tudi župan občine Hoče - Slivnica, dr. Marko Soršak, in visoki predstavnik DAF Trucks N. V. z Nizozemske, gospod Michiel Kuijs.

Gostje in obiskovalci so si lahko prvič v Sloveniji ogledali in preizkusili novega malčka, DAF LF city, seveda pa ni manjkal tudi paradni DAF-ov model XF, ki se letos ponaša z mednarodnim nazivom »Truck of the Year«.

Fotogalerija