Novi Mercedes - Benz Sprinter

Mercedes - Benz je v Nemškem mestu Duisburg predstavil novega Sprinterja tretje generacije. Ta je navdušila s svojo progresivno obliko ter udobnimi in varnostnimi funkcijami na ravni osebnih avtomobilov. Ena izmed novih najpomembnejših funkcij so omrežne storitve Mercedes PRO connect v kombinaciji s popolnoma novimi multimedijskimi sistemi MBUX (Mercedes-Benz User Experience) ki zagotavljajo odlično osnovo za vse logistične in transportne zahteve. Mercedes PRO connect povezuje učinkovitejši nadzor nad voznim parkom in komunicira med upravljalcem voznega parka in voznikom.

Mercedes - Benz Sprinter

Sprinterja je možno dobiti v več kot 1.700 različnih variantah - odvisno od vrste karoserije, pogonskega sistema, zasnove kabine, dolžine karoserije, nosilnosti, višine tovornega prostora in različic opreme. Novi Sprinter je lahko tudi kot avtodom, mini bus...

Preizkušen pogonski koncept z zadnjim in štirikolesnim pogonom je zdaj dopolnjen z novim pogonom na prednji kolesni par. Tako se masa vozila zmanjša  za 50 kilogramov v primerjavi s pogonom na zadnji kolesni par. Novi Sprinter vključuje dva na novo razvita menjalnika s pogonom na sprednji kolesni par. Prvi je 9-stopenjski avtomatski menjalnik, drugi 6-stopenjski ročni menjalnik.

Voznikovo delovno mesto je premišljeno, praktično in zasnovano tako, da ustreza zahtevam glede prevoza. Izboljšave vključujejo ergonomsko oblikovane sedeže, zagon brez ključa in izboljšan sistem klimatizacije. Največja nosilnost je 17 kubičnih metrov, z tonažo do 5,5 tone.

Z novim Sprinterjem so številni opcijski sistemi za varnost in pomoč zdaj na voljo iz serije osebnih avtomobilov. Ti vključujejo radarski sistem za ohranjanje razdalje DISTRONIC, aktivno pomoč pri zaviranju ( Active Brake Assist), aktivno pomoč pri ohranjanju voznega pasu (Active Lane Keeping Assist) in ATTENTION ASSIST. Sistemi pomoči, ki so na voljo za novega Sprinterja, vključujejo npr. kamero za vzvratno vožnjo, ki prikazuje sliko v vzvratnem ogledalu, sodoben parkirni paket z 360-stopinjskim pogledom, senzor za dež in brisalec z integriranim sistemom Wet Wiper, ki zagotavlja optimalno vidljivost tudi med brisanjem. Novi Sprinter bo v Sloveniji na voljo od junija 2018 dalje.

Elektrifikacija komercialne flote: eSprinter prihaja leta 2019

Poleg sistematičnega nadaljnjega razvoja visoko učinkovitih dizelskih motorjev bodo pri Mercedes-Benz Vans v prihodnosti v vseh segmentih ponudili še električni pogon brez emisij in nadaljevali z elektrifikacijo komercialne flote. Začetek je bila izvedenka eVito, ki je bil na voljo od novembra 2017 z dobavami, ki se začnejo v drugi polovici leta 2018. Po eVito bo sledil še eSprinter leta 2019. Pri obratovalnih stroških so električni kombiji primerljivi z dizelskim motorjem. Električni modeli so namenjeni predvsem operacijam v mestnih središčih.

Fotogalerija