Nova Citea

Svet se nenehno spreminja in mobilnost ljudi postaja vse pomembnejša. Odgovor na to temo je dal tudi belgijski proizvajalec avtobusov VDL Bus & Coach. Na predstavitvi konec maja so prikazali, kako se je mogoče z novimi pametnimi prometnimi rešitvami preusmeriti na bolj trajnosten prevoz, ne da bi pri tem izgubili donosnost in učinkovitost.

vdl-citea-1

Predstavili so novo generacijo družine avtobusov brez emisij VDL Citea. Na osnovi vizije podjetja je bil razvit popolnoma električni avtobusni koncept, ki je pripravljen na prihodnost in po katerem bodo avtobusi vozili brez povzročanja lokalnih emisij. Z novim mestnim avtobusom predstavlja VDL Bus & Coach inovativno kompozitno bočno konstrukcijo, ki zmanjšuje maso avtobusa, medtem ko so baterije vgrajene v dno vozila. Nova družina avtobusov Citea bo na voljo v štirih dolžinah, in sicer kot nizkopodni avtobus (NF) dolžine 12.200 mm in zgibni avtobus dolžine 18.100 mm ter kot nizkopodni avtobus (NL) dolžin 12.200 mm, 13.500 mm in 14.900 mm. Novo generacijo avtobusov bodo proizvajali v novi tovarni v mestu Roeselare.

V Sloveniji je pooblaščeni zastopnik in prodajalec znamke priznanega proizvajalca avtobusov VDL podjetje Flamin Bus & Coach.

V podjetju VDL Bus & Coach imajo jasno vizijo o prihodnosti mobilnosti, nenehno si tudi prizadevajo predvideti, v katero smer se bodo razvijali novi trendi. Vsaka situacija zahteva točno določen izdelek, zato razvijajo tako edinstvene avtobuse, kot so edinstveni njihovi kupci in potniki. S svojimi izdelki optimalno ustrezajo posameznim potrebam in zahtevam ter ne razvijajo standardnih izdelkov, temveč takšne s prilagodljivimi rešitvami za vsako posamezno situacijo z velikim poudarkom na varnosti, udobju in prestižu, in to ne samo za potnike, temveč tudi za voznika, ki predstavlja izredno pomemben člen pri avtobusnih prevozih.


Čeprav nas kot novinarje, ki živimo z vsemi novostmi glede transporta, vsaka novost na trgu osrečuje, ne moremo mimo žalostnega dejstva, da so spletni načini predstavitev novosti žal postali del vsakdanjosti. V normalnih okoliščinah bi bili na svetovni premieri prisotni v živo, začutili bi vzdušje, si ogledali nov avtobus in ga seveda tudi zapeljali. Namesto tega moramo novosti spremljati prek zaslonov in upati, da se zdravstvena situacija čim prej umiri. Toda glavo pokonci. Pri VDL so že napovedali ponovitev premiere, ki naj bi se novembra odvijala v živo v Belgiji. Več podrobnosti o vseh predstavljenih avtobusih pa v eni od naslednjih številk naše revije.

Predstavitev nove generacije družine Citea si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerija