Nomago s petimi novimi avtobusi

Nomago je posodobil svoj vozni park s petimi novimi avtobusi Mercedes-Benz Intouro K, ki jih je že vključil na redne medkrajevne linije na področju Tolmina, Nove Gorice, Rogaške Slatine in Celja.

Mercedes-Benz Intouro Nomago
Mercedes-Benz Intouro Nomago | Foto: Autocommerce

Najsodobnejši medkrajevni avtobusi Mercedes-Benz Intouro K, opremljeni za udobje in varnost potnikov in voznikov imajo 47 sedežev ter 19 stojišč. Zaradi krajše medosne razdalje in skupne dolžine, so zelo primerni za ozke in hribovite ceste, kjer je potrebna dobra manevrirnost.


»Javni potniški promet je brez dvoma ekološko najbolj sprejemljiv način mobilnosti, brez učinkovitega javnega prevoza pa nobena država v svetu ne bo mogla doseči kriterijev za znižanje emisij. Zavedati se moramo, da se z vsakim polnim avtobusom s slovenskih cest umakne okoli 50 osebnih avtomobilov. Samo v letošnjem letu bomo v Nomagu v vozni park vključili približno 50 avtobusov Euro 6 standarda, s tem pa bomo še dodatno pripomogli k znižanju našega ogljičnega odtisa,« je povedal mag. Sandi Brataševec, glavni izvršni direktor družbe Nomago. »Trajnostni razvoj mobilnosti je med ključnimi izzivi prihodnjega desetletja, ki ga bo brez dvoma zaznamoval prehod na okolju bolj sprejemljive rešitve tako na področju mobilnosti kot tudi našega vsakdana,« je še povedal Brataševec.


»Prepričani smo, da bodo najsodobnejši avtobusi Mercedes-Benz Intouro K zagotavljali varno, zanesljivo, okolju prijazno in stroškovno učinkovito povezavo med mestom in podeželjem. S svojo opremo, ki presega standarde medkrajevnega prometa, pa bodo presegli pričakovanja potnikov. Podjetju Nomago se zahvaljujemo za zaupanje in jim želimo obilo varnih in prijetnih kilometrov z novimi avtobusi Mercedes-Benz Intouro K,« je ob predaji novih avtobusov povedal Rasto Oderlap, direktor podjetja Autocommerce.

Fotogalerija