Mreža 450 pametnih paketnikov na 113 lokacijah po Sloveniji

Pošta Slovenije nadaljuje z načrtovano modernizacijo in avtomatizacijo svojega omrežja ter uporabnikom v sklopu storitve »Moja dostava – moja izbira« odslej nudi dodatno izbiro za enostaven in udoben način prejemanja paketov.

Mreža 450 pametnih paketnikov na 113 lokacijah po Sloveniji
Pametni paketniki v ponudbi Pošte Slovenije predstavljajo moderno verzijo poštnih nabiralnikov, ki so namenjeni za široko uporabo in so nameščeni v neposredni bližini pošt.

Svoji obstoječi mreži 24 paketomatov v večjih slovenskih mestih namreč dodaja mrežo 450 pametnih paketnikov Direct4.me, ki bodo nameščeni na več kot 113 lokacijah ob poštah po Sloveniji. Trenutno je aktivnih že 42 lokacij z 156 paketniki. Pametni paketniki poleg 24 urne dostopnosti sedem dni na teden uporabnikom nudijo številne prednosti – enostavno uporabo, popolno diskretnost ter zanesljivo, obveščenost ter varno in brezskrbno dostavo. V času pandemije COVID-19 je izbira za dostavo pošiljke prek pametnega paketnika še posebej priporočljiva, saj dostava/prejem paketa poteka brezstično. 

Pametni paketniki v ponudbi Pošte Slovenije predstavljajo moderno verzijo poštnih nabiralnikov, ki so namenjeni za široko uporabo in so nameščeni v neposredni bližini pošt. Primerni so za pošiljke, ki ne presegajo dimenzije 45 cm x 25 cm x 20 cm. Uporaba paketnika je zelo preprosta - ko je pošiljka sprejeta v mrežo Pošte Slovenije, uporabnik prek SMS ali elektronskega sporočila prejme povezavo do spletne aplikacije »Moja dostava – moja izbira«, kjer kot način dostave izbere opcijo »Dostava v paketnik Direct4me«. Ob dostavi pošiljke v paketnik uporabnik prejme informacijo o dostavi. Uporabnik pošiljko iz paketnika lahko prevzame v 72 urah (treh dneh), po preteku roka pa ima na voljo še pet dni za prevzem pošiljke na pošti. Paketnik enostavno odpre z mobilnim telefonom. Elektronsko ključavnico namreč odklene s klicem na posebno telefonsko številko ali z mobilno aplikacijo. 

»Z vključitvijo pametnih paketnikov v mrežo Pošte Slovenije se uporabnikom poštnih storitev želimo še bolj približati in jim tako ob obstoječih oblikah dostave ponuditi še dodatne alternativne oblike. Vendar pa to ni edina novost, ki jo želimo ponuditi našim uporabnikom. V sklopu modernizacije našega omrežja že pripravljamo tudi smernice in pogoje za vzpostavitev alternativne oblike pošte za sprejem in izročanje pošiljk, ki je nastala kot posledica želje, da se v določenih območjih, kjer bi pošto sicer preoblikovali v pismonoško, ohrani okence za sprejem in izročitev pošiljk. Tako bi uporabniki poštnih storitev pošiljke lahko oddajali in prevzemali ne samo pri pismonoši, temveč tudi v prostorih alternativne oblike pošte za sprejem in izročanje pošiljk,« je naslednje korake v razvoju poštne mreže razkril član poslovodstva Pošte Slovenije Vinko Filipič.