Mednarodni dostavnik leta 2021 je...

Razvoj elektro-mobilnosti lahkih gospodarskih vozil skupine PSA je bil nagrajen s prestižno nagrado Mednarodni dostavnik leta 2021(IVOTY), kar je obenem tudi najpomembnejše priznanje na področju lahkih gospodarskih vozil.

peugeoteexpert2nz9524

Skupaj razviti Peugeot e-Expert, Citroën e-Dispatch / ë-Jumpy, Opel in Vauxhall Vivaro-e, so s 131 točkami prejeli večino preferenčnih glasov 24-članske žirije IVOTY. Drugo in tretje mesto sta s 55 in 36 točkami zasedla dva Mercedes-Benza; eSprinter in Vito zadnje generacije. Ford je z novimi modeli Transit Active & Trail zasedel četrto mesto

Predsednik žirije, Jarlath Sweeney, ob razglasitvi dejal; "Čestitke skupini PSA za drugi osvojen naslov v zadnjih  treh letih, za razvoj in naložbe v proizvodnjo odlične ponudbe dostavnih vozil na električni pogon, ki presegajo pričakovanja in delujejo brez kompromisov."

Xavier Peugeot, višji podpredsednik skupine PSA, je ob prejetju nagrade izjavil: "Skupina PSA je zelo ponosna in vesela, da je to prestižno nagrado prejelo prav naše vozilo. Ta nagrada potrjuje uspeh našega kompaktnega kombija in ustreznost na področju razvoja strategije elektrifikacije, ki smo jo zasnovali za našo ponudbo lahkih gospodarskih vozil. In kar je bistveno je, da elektrifikacija za naše stranke ne pomeni sklepanja kompromisov. "

 

Fotogalerija