Lažja kontejnerska prikolica

Krone je predstavil dve novo šasiji za prevoz kontejnerjev: eno za prevoz 20 čeveljskih- in eno za prevoz 20 do 45 čeveljskih kontejnerjev. Nova pa je konstrukcija zadnjega dela: razdalja med kolotekom zadnje osi in zadnjega Twistlocka se je skrajšala za 20 cm.

Lažja kontejnerska prikolica

To jim je uspelo z uporabo nove in tanjše zaščite podvozje, ki je izdelana iz izredno močnega jekla. Zavoljo tega se dovoljena obremenitev zadka poveča za skoraj 1 tono, izboljša pa se tudi trakcija.

Poleg tega so inženirji z uporabo močnejših, a tanjših jekel dosegli večjo togost šasije in obenem tudi manjša lastno težo prikolice. Pri različici za prevoz 20 čeveljskih kontejnerjev je možno šasijo SDC27 eL20 v cestnem prometu obremeniti z do 28 (v preteklosti 27) tonami. Pri kombiniranem prevozu pa je (dovoljena skupna masa 44 ton) pa do 32 tonami.

Multifunkcionalna šasija SDC27 eLTU70 lahko sedaj prevaža 20 čeveljske in do 24 tonske kontejnerje (v kombiniranem prevozu do 28 ton). Obenem je izboljšano tudi upravljanje same prikolice, enostavnejše je tudi rokovanje.