Kampiranje nekoliko drugače

Pri kamperjih na osnovi modela VW bus stavijo številni kupci na vozila nemške proizvodnje. Toda tudi nemška natančnost ima svoje alternative. In eden izmed teh proizvajalcev je tudi Campervans Montblanc iz Francije.

Kampiranje nekoliko drugače

V Chamonixu v družinskem podjetju ustvarjata brata Perimony edinstvene izdelke pod goro Mont Blanc. Letno njuno podjetje zapusti do 40 predelanih vozil in vsak izmed njih je poseben unikat. In posebnost teh vozil je ekskluzivna oprema notranjosti. Ta je izdelana iz lesa, ki se nahaja v okolici, poleg tega pa uporabljata kar se da ekološke materiale. Poleg tega za vsako prodano vozilo v okoli posadita 10 novih dreves.

Primer njunega dela je VW bus T6 z dvižno streho in izredno nenavadno notranjostjo. V prvi vrsti se poleg voznikovega sedeža nahaja še dodatna klop. Za njo se nahaja masivna miza. Levo od drsnih vrat se nahaja prostor za odlaganje in delovna površina, kuhinja s hladilnikom podjetja Waeco, žar, dvojni plinski gorilnik in umivalnik, ki ju je moč uporabljati pri odprtih zadnjih vratih. 

Fotogalerija