Junak za vsak dan

Novi Opel Combo Life, pete generacije je zasnovan na novi arhitekturi, nudi veliko prostora, je izjemno vsestranski in praktičen, opremljen je z enimi ali dvojimi drsnimi zadnjimi vrati in je na voljo v standardni (4,4 metra) različici ali različici XL version (4,75 metra), obe sta lahko opremljeni s petimi ali sedmimi sedeži.

Junak za vsak dan
Novega Comba poganja paleta živahnih in varčnih bencinskih ter dizelskih motorjev.

Opremljen je lahko z vsi sodobnimi tehnologijami, že vstopni model pa se lahko pohvali s; sistemom za pomoč vozniku, kot so opozorilo na nevarnost naleta z zaznavanjem pešcev in samodejnim zaviranjem v sili, pomoč za ohranjanje voznega pasu, pomoč pri speljevanju na strmini, inteligentno prilagajanje hitrosti in omejevalnik hitrosti, opozorilo ob voznikovi utrujenosti in prepoznavanje prometnih znakov. Vstopna različica ima že tudi zasenčena atermična stekla. Combo Life s stopnjo opreme Edition na seznam standardne opreme doda z aplikacijama Apple CarPlay in Android Auto združljiv sistem Multimedia Radio z osempalčnim barvnim zaslonom na dotik, klimatsko napravo in ogrevanje volanskega obroča. Novi Opel Combo Life je opremljen s tehnologijami in sistemi za pomoč vozniku, dobro znanimi iz segmenta kompaktnih vozil ali športnih terencev, kot so vzvratna kamera s prikazom iz ptičje perspektive z zornim kotom 180°, projekcijski zaslon in sistem za elektronski nadzor oprijema IntelliGrip, ki zagotavlja odličen prenos moči na podlago in stabilnost. Ena od novosti v Oplovi zbirki asistenčnih sistemov je zaščita stranice , ki vozniku pomaga pri počasnem zavijanju. 


Udoben, prilagodljiv, praktičen
Voznika in sopotnike bo navdušil z obilico prostora in izjemno prilagodljivostjo ter visoko stopnjo udobja. Tako standardna kot daljša različica sta visoki 1,8 metra in sta na voljo s petimi ali sedmimi sedeži. Prostornina prtljažnika petsedežne različice s standardno dolžino znaša najmanj 597 litrov . Vsi, ki potrebujejo še več prostora, lahko izberejo različico z dolgo medosno razdaljo, v kateri meri prostornina prtljažnika najmanj 850 litrov. Novinec se lahko s poklopom sedežev hitro prelevi v manjše dostavno vozilo: prostornina prtljažnika standardne različice se poveča za več kot trikrat in meri 2126 litrov, pri daljši različici pa znaša do 2693 litrov. Za doplačilo je možno sovoznikov sedež poklopiti poravnano z zadnjimi sedeži, kar podaljša prostor za tovor in omogoča celo prevoz jadralnih desk. Da je izkoriščena tudi pogosto moteča vrzel med prtljago in prtljažnimi vrati, si lahko kupci za doplačilo podobno kot v prestižnih športnih terencih omislijo prtljažna vrata z oknom, ki ga je možno odpreti ločeno. Kdor potrebuje še več prostora in možnosti za shranjevanje ter želi vleči manjšo prikolico (prikolica z maso do 1500 kg), lahko vozilo za doplačilo naroči s fiksno ali odstranljivo vlečno kljuko.


Možnosti namestitve v drugi vrsti bodo pri obeh različicah poskrbele za individualne želje. Kupci lahko izbirajo med standardno sedežno klopjo v drugi vrsti z razdelitvijo v razmerju 60:40 in tremi individualnimi sedeži s priročnim poklopom iz prtljažnika. V obeh primerih standardna držala Isofix na vseh treh sedežih omogočajo namestitev treh otroških sedežev. Vsak sedež je opremljen tudi s sidriščem za zgornji pritrdilni jermen, ki z zmanjšanjem pomika in nagiba naprej usmerjenega otroškega sedeža v primeru čelnega trčenja zmanjša tveganje za poškodbe otroka. Obenem velika drsna vrata olajšajo dostop do zadnjega dela prostora za potnike. Panoramsko strešno okno je na voljo za doplačilo. Pri naročilu s panoramsko streho je Combo Life standardno opremljen s stropnim predalom, ki poteka po sredini vozila in je osvetljen z lučkami LED. V tej konfiguraciji prinaša novinec tudi velik 36-litrski zaboj za shranjevanje nad zadnjo polico v prtljažniku. Voznik in sovoznik lahko uporabita dodatne možnosti za shranjevanje v sredinski konzoli, žepe na vratih ter zgornji in spodnji predal v armaturni plošči. Skupno ima Combo Life kar 28 domiselnih prostorov za shranjevanje. Combo Life je na voljo z najsodobnejšimi sistemi za informacije in razvedrilo, združljivimi z aplikacijama Apple CarPlay in Android Auto ter do osempalčnim kapacitativnim barvnim zaslonom na dotik. Za polnjenje tablic in pametnih telefonov poskrbita priključka USB v prednjem in zadnjem delu vozila. 230-voltna vtičnica v prostoru za noge spredaj omogoča celo priklop prenosnega računalnika. Z induktivno polnilno podlogo je možno brezžično polniti tudi združljive pametne telefone.


Sodobni pogoni, skladni s standardom Euro 6d-TEMP
Novega Comba poganja paleta živahnih in varčnih bencinskih ter dizelskih motorjev. Motorji že zdaj izpolnjujejo zahteve strogega emisijskega standarda Euro 6d-TEMP. Dopolnjujejo jih sodobni pet- ali šeststopenjski ročni menjalniki. Prav tako bo v tem segmentu prvič na voljo tudi osemstopenjski avtomatski menjalnik s tehnologijo Quickshift. Kupci ga bodo lahko naročili v kombinaciji z najzmogljivejšim 1,5-litrskim dizelskim motorjem s 96 kW/130 KM, ki razvije največji navor 300 Nm.

Fotogalerija