»Jabolko« in »Android« - odslej na voljo v Mercedes-Benzu

Mercedes-Benz je pričel vgrajevati multimedijski sistem Apple Car-Play v svoja vozila. Apple Car-Play je že na voljo in sicer v kombinaciji z radijem Multimedia Radio Touch in sicer v aktualnih modelih Actros, Antos in Arocs.

»Jabolko« in »Android« - odslej na voljo v Mercedes-Benzu

Ta omogoča vozniku, da poveže svoj pametni telefon Apple s številnimi aplikacijami in te varno uporablja med vožnjo. Da pa ne bi bili prikrajšani tudi ostali uporabniki pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android, je na voljo tudi Multimedia Radio Touch z opcijo Mirror-Link.

Preko tega sistema so vozniku na voljo številni meniji. Tako lahko izbira med radijem, medijskimi datotekami, klici in povezljivostjo. Takoj, ko uporabnik izbere meni Connect in svoj pametni telefon priklopi preko USB podnožja, mu sistem prikaže določeno število aplikacij. Voznik ima dostop do telefona, glasbe, zemljevida, poročil, iTunes, podcastov… Zahvaljujoč govorni funkciji lahko voznik preko Siri upravlja Connect meni in lahko tako med vožnjo enostavno in varno telefonira. Prav tako lahko upravlja tudi z navigacijo. Podobne in številne funkcije so na voljo tudi uporabnikom operacijskega sistema Android.